Άμεση αντίδραση του δημάρχου Σπάτων-Αρτέμιδος – Μίσθωσε απευθείας πτήση για να επιστρέψουν μαθητές από τη Γαλλία



Με ναυλωμένη πτήση από το δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος θα επιστρέψουν την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, οι 75 μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Σπάτων και οι πέντε συνοδοί τους, από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου βρίσκονται.

Η επιστροφή των μαθητών δεν θα μπορούσε να γίνει μέσω Ιταλίας, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, λόγω των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού και, μετά από συνεννόηση με το δήμαρχο Σπάτων Αρτέμιδος, Δημήτρη Μάρκου, μισθώθηκε από το δήμο, αεροσκάφος της Aegean, το οποίο θα φέρει τα παιδιά με απευθείας πτήση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στα Σπάτα.

«Με προτεραιότητα την ασφάλεια των 75 μαθητών του Λυκείου Σπάτων και των πέντε συνοδών τους, που πραγματοποιούν εκδρομή στη Γαλλία και την Ιταλία και μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, κυρίως στη Βόρεια Ιταλία, ο Δήμος μας με άμεσες ενέργειες έλυσε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, ώστε να αποφευχθεί η επιστροφή τους από Ιταλία. Έτσι λοιπόν, μισθώθηκε από το Δήμο μας αεροσκάφος της Aegean για απευθείας πτήση από Γαλλία στο Ελ. Βενιζέλος» αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου στη σελίδα του στο Facebook.



Τα επιδημιολογικά δεδομένα για τη Γαλλία
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επιδημιολογικά δεδομένα που αφορούν στην εξάπλωση του κορωνοϊού, στη Γαλλία έχει σημειωθεί ένας θάνατος, ο πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό COVID-19 στην Ευρώπη, ενώ έχουν καταγραφεί 12 κρούσματα.
Τον θάνατο του ασθενούς, που προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό, στη Γαλλία, είχε επιβεβαιώσει η υπουργός Υγείας της χώρας, στις 14 Φεβρουαρίου 2020, ανακοινώνοντας ότι ένας ηλικιωμένος τουρίστας από την Κίνα κατέληξε στο νοσοκομείο Bichat-Claude Bernard του Παρισιού.

Δεν μπαίνουν σε καραντίνα
Πάντως, μετά από τη χθεσινή ευρεία τρίωρη σύσκεψη των υγειονομικών φορέων της χώρας, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του ΕΚΑΒ και υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε οι μαθητές που θα επιστρέψουν από σχολικές εκδρομές, να μην μπουν σε καραντίνα, καθώς οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ κρίνουν ότι δεν επισκέφθηκαν πληγείσες περιοχές.

Δέκα τα ελληνικά σχολεία που έχουν πάει εκδρομές στην Ιταλία 
Δέκα σχολεία βρίσκονται σε εκδρομές στην Ιταλία, δύο στο Μιλάνο και οκτώ στην Κεντρική και Νότια Ιταλία, με αποτέλεσμα να επικρατεί αγωνία. Πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, δεν υπάρχει ενημέρωση ότι Έλληνες μαθητές βρίσκονται σε ιταλικές περιοχές που έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Χωρίς θερμομέτρηση η επιστροφή ταξιδιωτών από την Ιταλία
Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρόν σε επιπλέον μέτρα, όπως η θερμομέτρηση, για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας από την Ιταλία, απόφαση που βρίσκει πολλούς αντίθετους.

«Φρένο» στις εκδρομές προς την Ιταλία
Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, χθες, την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών προς την Ιταλία.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια