Πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα - Θύμα του η… «δημοσιογραφία»




Πέθανε στις 3:15 σήμερα, τα ξημερώματα, αλλά κάποιοι τον… πέθαναν από χθες


Γύρω στις 11:30 το βράδυ της 11ης Μαρτίου, ένα τοπικό site της Πάτρας δημοσίευσε τον υποτιθέμενο θάνατο με τον τίτλο «Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο 66χρονος συνταξιούχος». Το θέμα αντέγραψαν, όπως γίνεται σχεδόν πάντα, πολλά άλλα site, αλλά ο άνθρωπος ήταν ακόμα εν ζωή.
Λίγο αργότερα, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και πρώην διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Χαράλαμπος Μπονάνος, διαψεύδει την… «είδηση» γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι «την ώρα που ένας άνθρωπος δίνει την μάχη του, είναι ντροπή να γράφουμε fake news».
Το site «κατεβάζει» τη λανθασμένη ανάρτηση.
Ο Χαράλαμπος Μπονάνος, λίγες ώρες αργότερα, περίπου στις 4:00 σήμερα τα ξημερώματα, ήταν αυτός που έκανε γνωστή την τραγική είδηση του θανάτου του, γράφοντας, πάλι στο Facebook «δυστυχώς, δεν τα κατάφερε, έχουμε το πρώτο θύμα από τον κορωνοϊό».

«Συγνώμη»... o 67χρονος ζει
Σε κείμενο που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το site που δημοσίευσε τη λανθασμένη είδηση αναφέρει ότι «οφείλει να ζητήσει ένα μεγάλο συγγνώμη από την οικογένεια του 67χρονου που εξακολουθεί να δίνει μάχη για την ζωή του, στο Νοσοκομείο Ρίου, "χτυπημένος" από τον κορωνοϊό», αλλά όλα έγιναν γιατί «μία λανθασμένη πληροφορία που δόθηκε από τον νοσηλευτικό κλάδο σε συνεργάτη μας, προκάλεσε εξαιτίας μας, την απόλυτα δικαιολογημένη αγανάκτηση όχι μόνο των μελών της οικογενείας του, αλλά και των αναγνωστών».
«Αναγνωρίζουμε το λάθος μας. Ζητούμε καταρχάς την αποδοχή της συγγνώμης μας πρωτίστως από την οικογένεια του ανθρώπου, του οποίου την πορεία της υγείας παρακολουθούμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ευχόμενοι να τα καταφέρει. Και κατά δεύτερον ζητούμε την αποδοχή της συγγνώμης μας από τους δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες μας που μας εμπιστεύονται καθημερινά για την ενημέρωσή τους. Κάναμε λάθος. Και με θλίψη για το τραγικό αυτό λάθος, θα συνεχίσουμε την ορθή ενημέρωση, υποσχόμενοι πως θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να μην επαναληφθεί» αναφέρεται στη συνέχεια του κειμένου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας
Ανακοινώνεται ο πρώτος θάνατος από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας.
Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια