Κορωνοϊός – Πώς θα μετακινούνται όσοι φροντίζουν αδέσποτα ζώαΔιευκρινίσεις για όσους φροντίζουν αδέσποτα ζώα και τον τρόπο που θα μπορούν να μετακινηθούν στο πλαίσιο του νόμου που απαγορεύει τις άσκοπες μετακινήσεις, έδωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

«Θα ήθελα να κάνω μία διευκρίνηση σχετικά με τους φίλους μας, οι οποίοι φροντίζουν ζώα, είτε εντός του δήμου τους, είτε εκτός αυτού. Για την περίπτωση που κάποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του, θα πρέπει να δικτυωθεί και να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτισή τους μέχρι την άρση του περιορισμού κυκλοφορίας.
Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε όλοι μας ότι απαιτείται να μειώσουμε τις μετακινήσεις μας στο ελάχιστο και, κυρίως, να αποφεύγουμε τις μετακινήσεις σε άλλες περιοχές, προκειμένου να περιορίσουμε τη διασπορά της νόσου. Άρα, στην περίπτωση αυτή, δηλαδή ταΐσματος των αδέσποτων εκτός του δήμου κατοικίας μας, απαιτείται αυτοοργάνωση και συνεννόηση με τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους δήμους της περιοχής που είναι τα ζώα.
Για τους συμπολίτες μας που φροντίζουν αδέσποτα στο δήμο τους, στην περιοχή τους, έχουμε ήδη έρθει σε επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και τον πρόεδρό της, δήμαρχο Τρικκαίων, κ. Παπαστεργίου και στις επόμενες ώρες θα υπάρξει από τους δήμους και μέσω του site της ΚΕΔΕ, η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης μετακίνησης, κατά το πρότυπο της βεβαίωσης εργοδότη τύπου Α, για εκείνους που έχουν αναλάβει σίτιση αδέσποτων ζώων.
Υπεύθυνο γραφείο για την πιστοποίησή της θα είναι το αρμόδιο για τη διαχείριση των σχετικών θεμάτων γραφείο κάθε δήμου. Για την έκδοση της βεβαίωσης θα απαιτείται αναφορά του σημείου στο οποίο βρίσκονται τα ζώα, οι ημέρες και η ώρα ταΐσματος, η διάρκεια του οποίου δεν πρέπει να ξεπερνά τις τρεις ώρες.
Επίσης, θέλω να επισημάνω ότι στη βεβαίωση κατ΄ εξαίρεση μετακίνησης η περίπτωση περί επίσκεψης σε γιατρό ισχύει, βεβαίως, και για την επίσκεψη σε κτηνίατρο» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.Σχετικά άρθραΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια