Τα «κατεπείγοντα» θέματα της έκτακτης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής


  
Για τη λήψη αποφάσεων για δυο «κατεπείγοντα» θέματα συνεδριάζει, εκτάκτως, αύριο, στις 8:30 το βράδυ, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Σπάτων Αρτέμιδος.

«Κατεπείγουσα» συνεδρίαση για τη γέφυρα στο Σκίμθι
Το πρώτο θέμα αφορά στη λήψη απόφασης για την προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης του άρθρου 32 παρ. 2γ Ν.4412/16, λόγω κατεπείγουσας ανάγκης για την ανάθεση υπηρεσιών, προκειμένου να αποκατασταθεί η γέφυρα στην περιοχή Σκίμθι, στα Σπάτα, η οποία έχει καταστραφεί, κατόπιν υποχώρησης του υπεδάφους και ως εκ τούτου επείγει η άμεση αποκατάστασή της, αφού συνδέει αγροτική οδό στην οποία έχει διακοπεί η κυκλοφορία, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η μετακίνηση των δημοτών.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη γέφυρα υφίσταται εδώ και αρκετό καιρό. Το μικρό γεφυράκι έχει πέσει και δεν μπορούν να περάσουν αυτοκίνητα από εκεί. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων - Λούτσας, Αναστάσιος Φράγκος, το έχει αναφέρει δυο φορές ως τώρα στο δημοτικό συμβούλιο.
Την πρώτη φορά, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 27ης Ιανουαρίου 2020, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η δημοτική αρχή γνωρίζει το θέμα και θα επιληφθεί.  

Τη δεύτερη φορά, στη συνεδρίαση της 17ης Φεβρουαρίου 2020,  ο Αναστάσιος Φράγκος αναφέρθηκε ξανά στο θέμα και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιάννης Παραχεράκης, του απάντησε ότι το θέμα είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Κατεπείγουσα προμήθεια καθαριστικών και απολυμαντικών υγρών, λόγω κορονοϊού
Το δεύτερο θέμα αφορά στην έγκριση της υπ’ αριθμ. 86/2020 απόφασης του δημάρχου, η οποία αφορά στην «Κατεπείγουσα προμήθεια καθαριστικών και απολυμαντικών υγρών», λόγω της ανάγκης να αντιμετωπισθούν οι άμεσοι κίνδυνοι από την εμφάνιση και διάδοση του κορονοϊού. Ο δήμος δαπάνησε για αυτήν την προμήθεια 2.165,04 ευρώ και η σχετική απόφαση πρέπει να εγκριθεί στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής. 

Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια