Οι καταγγελίες για τις απαλλοτριώσεις στο ρέμα Ραφήνας και η απάντηση του δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος



Για έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με το έργο «Διευθέτηση Ρέματος Ραφήνας» κατηγορεί το δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος ο προερχόμενος από την ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α. δημοτικός σύμβουλος του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, Γιάννης Μάρκου, καταγγέλλοντας ότι  στα συρτάρια των υπηρεσιών του κρατάει έγγραφα της προτεινόμενης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, πάνω από τέσσερις μήνες.
Παραλάβαμε το έγγραφο στις 25 Οκτωβρίου 2019 και το τοιχοκολλήσαμε την ίδια μέρα, απαντάει ο  δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για προτεινόμενη απαλλοτρίωση, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί.
«Εχθές,  3 Μαρτίου 2020, ο δήμος παρέλαβε Κτηματολογικούς Πίνακες και Διαγράμματα, όπως έχουν διαμορφωθεί  μέχρι σήμερα» συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος και καλεί τους ενδιαφερόμενους πολίτες να ενημερωθούν από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

Υπουργείο προς Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος: Τοιχοκολλήστε την πρόταση κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων, για την κατασκευή του έργου της διευθέτησης - οριοθέτησης του ρέματος Ραφήνας και στείλτε μας το σχετικό πρακτικό
Το πρωί της 1ης Μαρτίου 2020, ο Γιάννης Μάρκου, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, προερχόμενος από την ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α., δημοσιεύει στη σελίδα του στο Facebook ένα έγγραφο της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων (Δ19), της  Γενικής Γραμματείας Υποδομών, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο έχει ως θέμα τη «γνωστοποίηση προτεινόμενης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και τοιχοκόλλησης ανακοίνωσης», για το «έργο διευθέτησης - οριοθέτησης ρέματος Ραφήνας».

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο, στο δήμο έχει κοινοποιηθεί και «το με αριθμό πρωτοκόλλου 3469/30-9-2019 έγγραφο της Δ25» με τα «σχετικά κτηματολόγια».
Η Δ25 είναι η Διεύθυνση Απαλλοτριώσεων, Τοπογραφήσεων και Γεωπληροφορικής του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Με αυτό το έγγραφο η Δ19 ζητά από το δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος να λάβει γνώση και να προβεί στην τοιχοκόλληση της ανακοίνωσης «που αφορά πρόταση κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων, για την κατασκευή του «Έργου διευθέτησης - οριοθέτησης ρέματος Ραφήνας»» και μετά την τοιχοκόλληση να της στείλει το σχετικό πρακτικό.

«Να μας πουν ποια συμφέροντα εξυπηρετούν και δεν έχουν κάνει καμία ενημέρωση»
«Για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων» σχολιάζει ο Γιάννης Μάρκου, στη σελίδα του στο Facebook. Σύμφωνα με το δημοτικό σύμβουλο Σπάτων – Αρτέμιδος, ο δήμος «επιλέγει για δεύτερη φορά να μην ενημερώσει τους πολίτες για το έργο «Διευθέτηση Ρέματος Ραφήνας»», αφού «έγγραφα προτεινόμενης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης βρίσκονται, πλέον των τεσσάρων μηνών, στα συρτάρια των υπηρεσιών, χωρίς κανένας να γνωρίζει τίποτα, ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες».
«Κανένας φορέας της πόλης δεν έχει ενημερωθεί, ούτε ακόμη και το τοπικό συμβούλιο» συνεχίζει, αναφέροντας ότι ένας παραπάνω λόγος για την ενημέρωση των ιδιοκτητών είναι ότι, από μια πρώτη ενημέρωση που έχει γίνει «εκατοντάδες στρέμματα αμπελιών, ιδιαίτερα στην περιοχή Έτος-Πλατύ Χωράφι, διεκδικούνται από το Ελληνικό Δημόσιο».
«Θα πρέπει, τώρα, ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι που έχουν παραλάβει τα έγγραφα, να μας πουν ποια συμφέροντα εξυπηρετούν και δεν έχουν κάνει καμία ενημέρωση» προσθέτει ο Γιάννης Μάρκου, υποσχόμενος ότι αυτός και η παράταξή του, σύντομα θα ενημερώσουν αναλυτικά για το συγκεκριμένο θέμα, «σεβόμενοι το συμφέρον των συμπολιτών» τους.

Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος: Χθες παραλάβαμε κτηματολογικούς πίνακες και διαγράμματα
Παραλάβαμε το έγγραφο στις 25 Οκτωβρίου 2019 και το τοιχοκολλήσαμε την ίδια μέρα στο δημοτικό κατάστημα Σπάτων, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος, τονίζοντας ότι η απαλλοτρίωση στην οποία αναφέρεται είναι «προτεινόμενη» και επισημαίνοντας ότι «δεν έχει μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί, καθόσον εκκρεμούν υπογραφές των αρμοδίων υπουργών και, συνεπώς, ούτε έχει  δημοσιευθεί (Φ.Ε.Κ.), ή καταχωρισθεί στο Κτηματολόγιο.
«Εχθές,  3 Μαρτίου 2020, ο δήμος παρέλαβε Κτηματολογικούς Πίνακες και Διαγράμματα, όπως έχουν διαμορφωθεί  μέχρι σήμερα και πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας κήρυξης της απαλλοτρίωσης» συνεχίζει η ανακοίνωση του δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος.

Περάστε από το δήμο για να ενημερωθείτε
«Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες , μπορούν, εφόσον επιθυμούν, να προσέλθουν για ενημέρωση στους αρμοδίους της Τεχνικής Υπηρεσίας. Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους απλό αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής τους Ταυτότητας ή αν ενεργούν κατ’ εξουσιοδότηση, τη σχετική εξουσιοδότηση με θεωρημένο αρμοδίως το γνήσιο της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος» καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια