Κορωνοϊός - Σε διαδικτυακή ψηφοφορία η ακαταλληλότητα του 2ου γυμνασίου Αρτέμιδος



Την εξαίρεση του 2ου γυμνασίου Αρτέμιδος από την επαναλειτουργία των γυμνασίων όλης της χώρας στις 18 Μαΐου, έχει την πρόθεση να ζητήσει το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με επιστολή του στο υπουργείο Παιδείας.
Ο σύλλογος θεωρεί ότι το σχολείο δεν πρέπει να λειτουργήσει αυτή την περίοδο γιατί δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει το κράτος και επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα σύγκλισης Γενικής Συνέλευσης, αποφασίστηκε, ως εναλλακτική λύση, η διαδικτυακή ψηφοφορία στην επίσημη σελίδα του συλλόγου στο Facebook.

Σχετικά άρθρα




Η ανακοίνωση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος

Θέμα : Εξαίρεση λειτουργίας του σχολείου μας
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πρόθεσή μας ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος να ζητήσουμε με επιστολή μας την εξαίρεση του σχολείου μας από την λειτουργία των επόμενων ημερών, δηλαδή από 18/5 έως 12/6.
Καθώς όπως γνωρίζετε δεν υπάρχει η δυνατότητα να καλέσουμε Γενική Συνέλευση για να έχουμε τη γνώμη της πλειοψηφίας, σκεφτήκαμε ως εναλλακτική λύση να κάνουμε μια διαδικτυακή ψηφοφορία εδώ, στην επίσημη σελίδα του Συλλόγου.
Οι λόγοι για τους οποίους θεωρούμε ότι το σχολείο μας δεν πρέπει να λειτουργήσει αυτή την περίοδο είναι ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει το κράτος.
1. Τα κοντέινερ είναι γνωστό ότι είναι πλέον ακατάλληλα έτσι κι αλλιώς, αλλά σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, είναι ζήτημα αν σε κάθε κοντέινερ μπορούν να μπουν 6 μαθητές και ένας εκπαιδευτικός. Έχουμε 330 μαθητές και 14 κοντέινερ. Άρα σίγουρα σε μια βάρδια ανά ημέρα, το σχολείο δεν μπορεί να λειτουργήσει.
2. Αν χρειαστεί να πάμε σε λειτουργία σε 3 βάρδιες, όπως ενημερωθήκαμε από τη Διεύθυνση του σχολείου ότι μόνο έτσι μπορεί να βγει αριθμητικά, τότε θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της μετακίνησης και ειδικά για τα παιδιά που κινούνται με πούλμαν και φυσικά οι διδακτικές ώρες θα μειωθούν κατά πολύ.
3. Οι τουαλέτες, όλοι γνωρίζουμε ότι είναι επίσης κοντέινερ και φυσικά ούτε επαρκούν για τόσα παιδιά γενικά, πόσο μάλλον τώρα που υπάρχει ο κίνδυνος του κορονοϊού και που βέβαια θα πρέπει και να πλύνουν τα χέρια τους όλα τα παιδιά συχνά. Είναι αδύνατον.
4. Να θυμίσουμε ότι στο σχολείο μας, όπως και σε κάθε σχολείο (βάση συμβάσεων και νομοθεσίας), υπάρχει μόνο ένα άτομο για την καθαριότητα, το οποίο μάλιστα πάει και καθαρίζει το σχολείο κάθε ημέρα αφού σχολάσουν τα παιδιά, το ετοιμάζει για την επόμενη ημέρα. Δεν υπάρχει καθαρισμός στα διαλείμματα ή εν ώρα λειτουργίας του σχολείου.
5. Στα κοντέινερ του γυμνασίου μας είναι γνωστό ότι τόσο η ψύξη όσο και η θέρμανση, γίνεται αποκλειστικά με την χρήση κλιματιστικών για τα οποία υπάρχει αμφισβήτηση πόσο ασφαλής είναι η χρήση τους. Γνωρίζουμε όλοι μας καλά ότι είναι αδύνατον να μείνει κανείς μέσα στο κοντέινερ ΕΙΔΙΚΑ χωρίς την χρήση κλιματισμού στην ψύξη, όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει.
6. Επίσης στις επίσημες οδηγίες αναφέρεται ο επαρκής αερισμός του χώρου, κάτι που επίσης είναι ανέφικτο στα συγκεκριμένα κοντέινερ.
7. Σίγουρα όλα τα γνωστά σε όλους μας προβλήματα που δεν θα αναφέρουμε εκ νέου αναλυτικά για να μην γίνουμε κουραστικοί και φυσικά το αίσθημα ευθύνης για την προστασία των ευπαθών ομάδων, μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και άλλων συγγενών που ζουν στα ίδια σπίτια με τα παιδιά μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη στις 29 Απριλίου 2020 και με ομόφωνη απόφαση των παρόντων μελών προτείνουμε την αποστολή επιστολής προς κάθε αρμόδιο (Υπουργεία, Δήμο, Δευτεροβάθμια κλπ) με την οποία να ζητάμε την εξαίρεση λειτουργίας του σχολείου μας για το διάστημα 18 Μαΐου με 12 Ιουνίου, να συνεχίσουν τα παιδιά την τηλεκπαίδευση και βέβαια να τους τονίσουμε με κάθε τρόπο ότι θα πρέπει να έχει βρεθεί λύση ως τον Σεπτέμβριο που πάλι το πρόβλημα θα είναι μπροστά μας.
Ζητάμε λοιπόν τόσο την ψήφο σας όσο και τη γνώμη σας, πριν προχωρήσουμε.
Παρακαλούμε στα σχόλια γράψτε μια από τις δύο προτάσεις ή τον αριθμό 1 ή 2 :
1. Συμφωνώ στην εξαίρεση λειτουργίας του σχολείου μας
2. Δεν συμφωνώ στην εξαίρεση λειτουργίας του σχολείου μας
Η ψηφοφορία θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου το μεσημέρι ώστε να είμαστε έτοιμοι αν το αποτέλεσμα είναι να στείλουμε την επιστολή, τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος
 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια