«Λόγω πρωτοφανούς έλλειψης» μασκών η απευθείας ανάθεση του δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος σε συγγενείς και φίλους



Επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες, με απευθείας ανάθεση σε εταιρεία που διατηρούν ο ανιψιός του, μαζί με γιο νυν αντιδημάρχου και μαζί με νυν σύμβουλο της κοινότητας Σπάτων – Αρτέμιδος, επέλεξε να προμηθευτεί ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου, για την προστασία των υπαλλήλων του δήμου, σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύτηκε στη σελίδα «Αλήθεια και Ψέματα Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος» στο Facebook και αναδημοσιεύτηκε και στην προσωπική σελίδα της επικεφαλής της ΑΝΑΣΣΑ, Άννας Ραφτοπούλου, με την ίδια να σχολιάζει «Πολύ κρίμα… αλλά, δεν νομίζω ότι εκπλήσσει κάποιον».

  • Στις 27 Μαρτίου ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου, με την 125/2020 απόφασή του αναθέτει  σε Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ), με έδρα τα Σπάτα, την προμήθεια 2.000 επαναχρησιμοποιούμενων μασκών, για το προσωπικό του δήμου, έναντι του ποσού των 6.200 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.
Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει τέσσερις εταίρους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ένας από τους εταίρους της είναι συγγενής πρώτου βαθμού με το δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος.
Γιος νυν αντιδημάρχου είναι άλλος εταίρος και νυν σύμβουλος της Κοινότητας Σπάτων – Λούτσας, από την παράταξη του δημάρχου, ο τρίτος από αυτούς.



  • Στις 31 Μαρτίου 2020, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος ενέκρινε ομόφωνα τη συγκεκριμένη απόφαση του δημάρχου.



  • Στις 16 Απριλίου 2020 εκδίδεται και το ένταλμα πληρωμής του δήμου για τη συγκεκριμένη προμήθεια.



Δημήτρης Μάρκου: Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται
Στο προηγούμενο χρονικό διάστημα «η έλλειψη η οποία παρουσιάστηκε στην αγορά, σε διάφορα είδη, ήταν πρωτοφανής» αναφέρεται σε ανακοίνωση στη σελίδα της παράταξης του δημάρχου «Στοχεύουμε Μαζί»,  στο Facebook.
«Στις 17 Μαρτίου η έλλειψη στην αγορά σε μάσκες και γάντια ήταν πολύ μεγάλη, όπως και η αναγκαιότητα για την απόκτησή τους. Είχαν πρόβλημα ακόμα και οι μονάδες υγείας και τα νοσοκομεία» συνεχίζει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «ο δήμος έπρεπε να λειτουργήσει» με την παροχή στους εργαζόμενους των απαραίτητων μέσων προστασίας και εξηγώντας ότι για αυτούς τους λόγους «προμηθευτήκαμε πλενόμενες επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες από εταιρεία που εδρεύει στα Σπάτα, στην ίδια τιμή που προμηθεύτηκαν από την ίδια εταιρεία και την ίδια περίοδο και κάποια από τα φαρμακεία της πόλης μας, καθώς και φαρμακεία και αποθήκες από όλη την Αττική».

«Προμηθεύσαμε μάσκες όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, ενώ παράλληλα ικανοποιήσαμε επείγοντα αιτήματα που δεχτήκαμε από την "Γαλιλαία" και το Κέντρο Υγείας Σπάτων» ενημερώνει η παράταξη και τονίζει ότι «όλα έχουν γίνει με νόμιμη διαδικασία και διαφάνεια», χωρίς να λέει κάτι για τις συγγένειες στις οποίες αναφέρεται η καταγγελία, αλλά και χωρίς να τις διαψεύδει.

Στη συνέχεια, με την ανακοίνωσή της, η παράταξη του δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος εξαπολύει επίθεση στην επικεφαλής της ΑΝΑΣΣΑ, Άννα Ραφτοπούλου, αναφέροντας: «Οι τακτικές του συμψηφισμού της κυρίας Ραφτοπούλου δεν μετράνε πλέον και δε ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.
Εμείς σε όλη αυτήν τη δύσκολη περίοδο ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες και είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.
Η απάντησή μας είναι άμεση και τεκμηριωμένη. Ας κάνουν και αυτοί το ίδιο αν μπορούν...».


Η ανάρτηση της παράταξης «Στοχεύουμε Μαζί» 
Στο προηγούμενο χρονικό διάστημα όλοι μας βιώσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η έλλειψη η οποία παρουσιάστηκε στην αγορά σε διάφορα είδη ήταν πρωτοφανής.
Στις 16 Μαρτίου έκλεισαν τα καταστήματα και ανακοινώθηκαν τα έκτακτα μέτρα. Ο Δήμος έπρεπε να λειτουργήσει και να παρέχουμε στους εργαζόμενους τα απαραίτητα μέσα προστασίας.
Στις 17 Μαρτίου η έλλειψη στην αγορά σε μάσκες και γάντια ήταν πολύ μεγάλη, όπως και αναγκαιότητα για την απόκτησή τους. Είχαν πρόβλημα ακόμα και οι μονάδες υγείας και τα νοσοκομεία. Έτσι λοιπόν προμηθευτήκαμε πλενόμενες επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες από εταιρεία που εδρεύει στα Σπάτα, στην ίδια τιμή που προμηθεύτηκαν από την ίδια εταιρεία και την ίδια περίοδο και κάποια από τα φαρμακεία της πόλης μας, καθώς και φαρμακεία και αποθήκες από όλη την Αττική.
Προμηθεύσαμε μάσκες όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, ενώ παράλληλα ικανοποιήσαμε επείγοντα αιτήματα που δεχτήκαμε από την "Γαλιλαία" και το Κέντρο Υγείας Σπάτων.
Η συγκεκριμένη προμήθεια έχει γίνει ενάμιση μήνα πριν και όλα έχουν γίνει με νόμιμη διαδικασία και διαφάνεια.
Οι τακτικές του συμψηφισμού της κα Ραφτοπούλου δεν μετράνε πλέον και δε ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.
Εμείς σε όλη αυτήν τη δύσκολη περίοδο ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες και είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.
Η απάντησή μας είναι άμεση και τεκμηριωμένη. Ας κάνουν και αυτοί το ίδιο αν μπορούν...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια