Στην Οικονομική Υπηρεσία τα «τάμπλετ για όλους» - Η διαμαρτυρία του Νίκου Κρόκου για την ολιγωρία υλοποίησης της απόφασης




«Έχει γίνει ερώτημα προς την Οικονομική Υπηρεσία, από την οποία έχει ζητηθεί να γίνει έρευνα αγοράς και να αναζητηθούν κωδικοί. Από ό,τι με ενημέρωσε ο κύριος Πρίφτης (προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος) το ετοιμάζει και θα έχουμε στη διάθεσή μας την απάντηση της Υπηρεσίας» είπε ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου, απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου, Γεράσιμου Σκιαδαρέση, σχετικά με την πορεία υλοποίησης της απόφασης που πάρθηκε στην 8η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 28 Απριλίου 2020, σύμφωνα με την οποία θα αγοραστούν και θα δοθούν τάμπλετ σε όλους τους μαθητές του δήμου, ώστε να συμμετάσχουν ισότιμα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Πώς πάρθηκε η απόφαση για «τάμπλετ σε όλους» του μαθητές του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος
Η συζήτηση σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών που έχει επιφέρει η εμφάνιση του κορωνοιού, ήταν το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, της 28ης Απριλίου 2020.
Το θέμα που μονοπώλησε στην πάνω από τέσσερις ώρες θυελλώδη συνεδρίαση ήταν το αν ο δήμος θα διαθέσει σε μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, τα εργαλεία (τάμπλετ) ώστε να συμμετάσχουν ισότιμα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Στην πρώτη τοποθέτησή του σχετικά με το θέμα, ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος,  Δημήτρης  Μάρκου, αναφερόμενος στην καθιερωμένη, εβδομαδιαία τηλεδιάσκεψη για το συντονισμό των δράσεων ενίσχυσης των προληπτικών μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού, μεταξύ όλων των δημάρχων της Αττικής και του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, δήλωσε ότι εκεί πάρθηκε μια κοινή απόφαση, σύμφωνα με την οποία τα αιτήματα για τάμπλετ είναι πολλά και οι δήμοι «αδυνατούν να καλύψουν το κόστος προμήθειάς τους σε μαθητές».

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι «μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στο δικό μας δήμο, υπάρχουν 600 αιτήματα και άλλα τόσα, περίπου, ίσως λιγότερα, είναι από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δηλαδή, μιλάμε για πάνω από 1000 τάμπλετ» και πρόσθεσε ότι «αυτό είναι αδύνατον να το διαχειριστεί ένας δήμος».

Πρέπει να αγοράσουμε «πάνω από 1000 τάμπλετ» και «αυτό είναι αδύνατον να το διαχειριστεί ένας δήμος», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Μάρκου, αλλά, τελικά, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση «σύρθηκε» στην ψήφιση της πρότασης που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Προοδευτική Συνεργασία Πολιτών», Φίλιππος Αργυρός, να αγοραστούν τάμπλετ και για τους 4.200 μαθητές του δήμου.


Σχετικά άρθρα


Τα δευτερόλεπτα σιγής – διαμαρτυρίας του Νίκου Κρόκου και η αποχώρησή του από το δημοτικό συμβούλιο
Με έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξε να διαμαρτυρηθεί ο Νίκος Κρόκος, δημοτικός σύμβουλος της Ανανεωτικής Ανεξάρτητης Συμμαχίας Σπάτων Αρτέμιδας (ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α.) της Άννας Ραφτοπούλου, για την απόφαση «τάμπλετ σε όλους» που ψηφίστηκε πριν δυο μήνες από το δημοτικό συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδος και δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί. Ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους να σιωπήσουν για λίγο, αφιερώνοντας χρόνο κατά τον οποίο είχε δικαίωμα να τοποθετηθεί επί του θέματος, για να τηρηθεί σιγή κάποιων δευτερόλεπτων, μετά την οποία αποχώρησε «ως ένδειξη διαμαρτυρίας και απογοήτευσης» από τη συνεδρίαση, καλώντας το δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρη Μάρκου, να προχωρήσει στην αγορά των τάμπλετ για όλους ους μαθητές του δήμου, όπως αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο της 28ης Απριλίου 2020.


Νίκος Κρόκος
Εγώ θέλω να αναφερθώ στην αγορά των τάμπλετ για την οποία είχαμε πάρει την απόφαση πριν από ενάμισι, δύο μήνες, αν θυμάστε καλά. Εγώ λοιπόν, αντιδρώντας σε αυτούς τους τακτικισμούς που είχαν γίνει τότε και στα παιχνίδια στις πλάτες των παιδιών… και ποιων παιδιών, παιδιών που δεν είχαν καμία δυνατότητα πρόσβασης στη σύγχρονη ή την ασύγχρονη διδασκαλία. Παίχτηκαν κάποια παιχνίδια τότε και μάλιστα λέγατε σε εμάς ότι πλειοδοτούμε, ενώ πλειοδοτήσατε εσείς κύριε δήμαρχε, μαζί με συγκεκριμένη παράταξη. Λοιπόν, επιλέγω, για αντίδραση, για να δείξω και την απογοήτευσή μου, τη σιωπή για λίγο, χωρίς να μιλάει κανένας, γιατί δικαιούμαι, τουλάχιστον, δυο, τρία λεπτά να μιλήσω. Αλλά, δεν θα το κρατήσω τόσο, θα το κρατήσω κάποια δευτερόλεπτα. Τη σιωπή και μετά την αποχώρηση. Θέλω λοιπόν να μην ξαναγίνει τέτοιο παιχνίδι, όχι μόνο στις πλάτες των παιδιών, αλλά και στις πλάτες του λαού της Αρτέμιδας και των Σπάτων. Σταματάω για λίγο, δεν θέλω να διακόψει κανένας, έστω για 20 δευτερόλεπτα. 

Φίλιππος Αργυρός (μετά από 18 δευτερόλεπτα)
Τι σιωπή τηρούμε κύριε πρόεδρε;

Νίκος Κρόκος
Είπα ότι τη σιωπή την κρατάω εγώ, εγώ έχω δικαίωμα να μιλήσω κύριε Αργυρέ. Διακόπτετε και δείχνετε για άλλη μια φορά ότι δε σέβεστε τους συναδέλφους.

Φίλιππος Αργυρός
Δεν κατάλαβα τι σιωπή τηρούμε. Ενός λεπτού σιγή για ποιο πράμα; Αυτό θέλω να διευκρινίσω.

Νίκος Κρόκος
Θέλετε να παίξετε ξανά; Θέλετε να παίξετε ξανά; Όχι, δεν θα παίξω με εσάς.

Φίλιππος Αργυρός
Ούτε εγώ με εσάς.

Νίκος Κρόκος
Εσείς συνεχίστε να παίζετε κύριε Αργυρέ. Και ο κύριος δήμαρχος καλά θα κάνει να προχωρήσει στην αγορά (των ταμπλετ). Αποχωρώ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και απογοήτευσης.

Φίλιππος Αργυρός
Δεν σου επιτρέπω, δεν σου επιτρέπω…

Νίκος Κρόκος
Δεν σας επιτρέπω εσάς να με κόβετε…
Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ξαναλέω και δείχνοντας την απογοήτευσή μου, αποχωρώ και από αυτό το συμβούλιο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια