Κατηγορούν την ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α. για τα φύκια στην παραλία της Αρτέμιδος, αλλά «δεν έχει έρθει η ώρα» για αποδείξεις




Αρνήθηκε να απαντήσει, ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της Ανανεωτικής Ανεξάρτητης Συμμαχίας Σπάτων - Αρτέμιδας (ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α.), Σωτήρη Δούρου, σχετικά με τις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει κατά της συγκεκριμένης παράταξης, θεωρώντας την υπεύθυνη για τις καταγγελίες  που τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα στις 21 Μαΐου 2020, ημέρα που ξεκίνησε τον καθαρισμό της παραλίας του Αγίου Νικολάου από το φύκια που βρίσκονται μόνιμα συσσωρευμένα εκεί.
Ο δήμαρχος, με τη φράση «ο κύριος Νομικός απαντάει», έριξε το «μπαλάκι» στον αντιδήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος, Αντώνη Νομικό,  ο οποίος, επίσης, δεν απάντησε επί του θέματος και προανήγγειλε… «εκπλήξεις», θέτοντας ως προϋπόθεση να τελειώσει η αποκομιδή των φυκιών από την παραλία. Σύμφωνα με τον Αντώνη Νομικό οι εκπλήξεις θα προκύψουν μετά από «συζήτηση με τα μαγαζιά» από την οποία θα φανεί «αν όλα αυτά που είπε ο κύριος Δούρος ισχύουν ή όχι», ενώ δεν εξήγησε γιατί κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει άμεσα και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να καθαριστεί η παραλία.


Το χρονικό της «επίθεσης» του Δημήτρη Μάρκου στην ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α. για τα φύκια
Όλα ξεκίνησαν στις 21 Μαΐου 2020, όταν ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος,  Δημήτρης Μάρκου, ανακοίνωσε, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, ότι κατά τη διάρκεια καθαρισμού της παραλίας της Αρτέμιδος από τα φύκια, κάποιοι τον έστειλαν στο αστυνομικό τμήμα, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το λόγο της επέμβασης της αστυνομίας.

Και λίγο αργότερα ο δήμαρχος επανήλθε με… «αποκαλύψεις, πάλι μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, υποστηρίζοντας ότι πίσω από τις καταγγελίες για τα φύκια, βρίσκεται η παράταξη της Άννας Ραφτοπούλου και τεκμηριώνοντας τα λεγόμενά του με μια ανάρτηση του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου της παράταξης ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α., Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος δεν εξελέγη στις εκλογές του 2019, σύμφωνα με την οποία, ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε από τη δημοτική αρχή για να απομακρυνθούν τα φύκια από την παραλία δεν ήταν ο ενδεδειγμένος.
Η συγκεκριμένη ανάρτηση, καθώς και τα «like» που έκαναν σε αυτήν δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α. και μέλη της παράταξης φαίνεται να είναι η απόδειξη για το δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος για το ότι οι καταγγελίες έγιναν από τους ίδιους. Έτσι, έβαλε σε κόκκινους κύκλους τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης της Άννας Ραφτοπούλου που δήλωσαν ότι «τους αρέσει» η συγκεκριμένη ανάρτηση και σχολίασε ότι «δεν χρειάζεται να αναρωτιόμαστε πλέον για το ποιοι βρίσκονται πίσω από τις καταγγελίες για τα φύκια», αφού «σύσσωμη η παράταξη της κας Ραφτοπούλου τάσσεται κατά του καθαρισμού της παραλίας από τα φύκια».

Σχετικά άρθρα

Άννα Ραφτοπούλου: Περιμένουμε τις αποδείξεις των συκοφαντιών σας
«Περιμένουμε τις αποδείξεις των συκοφαντιών σας» έγραψε άμεσα η επικεφαλής της Ανανεωτικής Ανεξάρτητης Συμμαχία Σπάτων Αρτέμιδας (ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α.), Άννα Ραφτοπούλου, στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, απευθυνόμενη στο δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρη Μάρκου, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην ανάρτησή του, με την οποία «έδειχνε» την παράταξή της ως υπαίτια για την καταγγελία που τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα, το πρωί της 21ης Μαΐου, την ώρα που συνεργείο του δήμου προσπαθούσε να καθαρίσει με μπουλντόζα τα φύκια από την παραλία του Αγίου Νικολάου Αρτέμιδος.
Αποδείξεις που δεν έχουν έως σήμερα, ενάμισι μήνα μετά, κοινοποιηθεί.

Τι ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 24ης Ιουνίου
Ένας από τους δημοτικούς συμβούλους της ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α.,των οποίων τα ονόματα έβαλε σε κόκκινο κύκλο ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, στην επίμαχη ανάρτησή του, ήταν και ο Σωτήρης Δούρος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της 13ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, στις 24 Ιουνίου 2020, υποστήριξε ότι με αυτήν του την κίνηση ο Δημήτρης Μάρκου επέλεξε «το δρόμο της συκοφαντίας, της λασπολογίας, του διχασμού και της πλάνης των πολιτών».
«Με βάλατε σε κόκκινο κύκλο και με κατηγορήσατε ότι δεν θέλω να καθαριστεί η παραλία μας και θέλω το κλείσιμο των καταστημάτων του παραλιακού μετώπου και γενικά την καταστροφή της πόλης. Αλήθεια, πώς βγάλατε αυτό το συμπέρασμα;» είπε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Δούρος και κατέληξε: «Βάλτε σε κύκλο το όνομά σας και όποιον άλλον ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η παραλία μας».

Ο σχετικός διάλογος στη 13η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδος, στις 24 Ιουνίου 2020

Σωτήρης Δούρος
Θέλω να αναφερθώ σε μία ανάρτηση ενός συμπολίτη μας για την αποκομιδή των φυκιών. Ήταν μία θετική για το περιβάλλον προσέγγιση από έναν νέο άνθρωπο που έλεγε ότι τα νεκρά φύκια μπορούν να γίνουν με κατάλληλες διεργασίες λίπασμα. Που, όπως θυμάστε, είχε πει ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Στοχεύουμε Μαζί» πριν ένα χρόνο περίπου.
Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι υπάρχει μία πρωτοπόρος ελληνική εταιρεία στην Πάτρα, που έχει ιδρυθεί το 2016, από τέσσερις νέους επιστήμονες, η οποία παρασκευάζει πολλά προϊόντα από νεκρά φύκια και όπως λέει και η ίδια έχει κάνει τα σκουπίδια, θησαυρό. Έτυχε να τα γνωρίσω αυτά τα παιδιά γιατί πηγαινοέρχομαι στην Πάτρα συνέχεια. Έκανα like στην ανάρτηση και εσείς κύριε δήμαρχε, φαντάζομαι ότι εσείς διαχειρίζεστε το λογαριασμό του Facebook του δικού σας, αντί να διαβάσετε με προσοχή το άρθρο και να κατανοήσετε το περιεχόμενο, επιλέξατε για άλλη μία φορά το δρόμο της συκοφαντίας, της λασπολογίας, του διχασμού και της πλάνης των πολιτών, προς όφελός σας βέβαια. Με βάλατε σε κόκκινο κύκλο και με κατηγορήσατε ότι δεν θέλω να καθαριστεί η παραλία μας και θέλω το κλείσιμο των καταστημάτων του παραλιακού μετώπου και γενικά την καταστροφή της πόλης. Αλήθεια, πώς βγάλατε αυτό το συμπέρασμα; Για να κατηγορείτε και να στιγματίζετε με αυτό τον τρόπο κάποιο συμπολίτη σας πρέπει να έχετε αποδείξεις. Μία καταγγελία έτοιμη, δηλαδή. Να μας τη δείξετε. Δεν έχετε όμως καμία απόδειξη, γιατί αν είχατε θα την είχατε αναρτήσει στο Facebook και δεν θα περιμένατε σαν σανίδα σωτηρίας μία τέτοια ανάρτηση, που θα σας έβγαζε από τη δύσκολη θέση.
Απόδειξη ότι την καταγγελία την έκανα εγώ δεν έχετε, ούτε πρόκειται να βρείτε. Αποδείξεις ότι εσείς δεν έχετε μαζέψει τα φύκια, για άλλη μία φορά, υπάρχουν σε όλη την παραλία. Λάθος ονόματα βάλατε σε κόκκινο κύκλο και κατηγορήσατε. Έπρεπε να βάλετε σε κόκκινο κύκλο αυτά τα ονόματα που έχουν αποδείξει ότι δεν θέλουν ή δεν μπορούν, δεν ξέρω,… Αυτούς που έξι χρόνια δεν μαζεύουν τα φύκια, αν και έχουν όλα τα μέσα, αλλά δεν μπορούν, ας πούμε, να βρουν χειριστή για το μηχάνημα, έξι χρόνια τώρα. Φέτος έχουμε επιπλέον 100 άτομα στην καθαριότητα. Τι να πω… Βάλτε σε κύκλο το όνομά σας και όποιον άλλον ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η παραλία μας.

Δημήτρης Μάρκου
Ο κύριος Νομικός απαντάει.

Αντώνης Νομικός
Τον επόμενο μήνα, μόλις τελειώσει το θέμα με τα φύκια, η αποκομιδή τους από την παραλία, θα κάνουμε μία συζήτηση με τα μαγαζιά, για να δούμε όλα αυτά που είπε ο κύριος Δούρος αν ισχύουν ή όχι. Δεν θα πω τίποτα τώρα, αλλά σας λέω ότι θα έχετε εκπλήξεις. Τίποτε άλλο.

Άννα Ραφτοπούλου
Θέλω να απευθυνθώ στον κύριο Νομικό, ο οποίος ας πούμε ότι απάντησε, είναι δικαίωμά του ο τρόπος που απαντάει. Μία διευκρίνιση, απλώς, γιατί εγώ προσωπικά δεν κατάλαβα καθόλου τι εννοούσε. Μπορεί να μας διευκρινίσει τι εννοούσε; Αυτό μόνο.

Αντώνης Νομικός
Εννοώ, κυρία Ραφτοπούλου, ότι μόλις τελειώσει η αποκομιδή των φυκιών, γιατί ακόμα από ό,τι ξέρετε μαζεύουμε φύκια και κακώς αυτή τη στιγμή μιλάμε στο δημοτικό συμβούλιο για τα φύκια, θα πούμε κάποια πράγματα μαζί με τα καταστήματα, να είστε και κάποια μέλη ή εσείς η ίδια παρούσα, για να δούμε αν αυτά που είπε ο κύριος Δούρος ή όλα αυτά για τα οποία κατηγορείστε, όπως λέτε, ισχύουν ή όχι. Αυτό είπα.

Άννα Ραφτοπούλου
Αν ισχύει ότι είμαστε οι καταγγέλλοντες; Δεν σας καταλαβαίνω κύριε Νομικέ… Λίγο πιο σαφής να γίνετε.

Αντώνης Νομικός
Θα τα πούμε όταν θα έρθει η ώρα η κυρία Ραφτοπούλου. Σας το εξήγησα νομίζω δύο φορές.

Σχετικά άρθρα





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια