«Σνόμπαραν» το θέμα που «καίει» Σπάτα και Αρτέμιδα



Λόγω έλλειψης απαρτίας δεν συνεδρίασε σήμερα η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου μας.
Η Τακτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης θα λάμβανε χώρα στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος που βρίσκεται στη γωνία της οδού Βασιλέως Παύλου με τη Φλέμινγκ.
Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, η συζήτηση για ανταλλαγή απόψεων και η κατάθεση προτάσεων για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς των Σπάτων και της Αρτέμιδος.

Η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος έχει, συνολικά, 36 μέλη, 27 μέλη – φορείς και εννέα μέλη – δημότες.
Μάλιστα, τα 27 μέλη – φορείς έχουν και αναπληρωτές, άλλα 27 άτομα, που σημαίνει ότι αν δεν μπορούν να παραστούν οι ίδιοι, μπορούν να αντικατασταθούν από τους αναπληρωτές τους.
Δηλαδή, σήμερα το απόγευμα, 54 τέσσερα άτομα που εκπροσωπούν τους τοπικούς φορείς και εννέα δημότες, σύνολο 63 μέλη της Δημοτική Επιτροπής Διαβούλευσης, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν, στην πλειονότητά τους, σε μια πρόσκληση που έχουν λάβει εδώ και μέρες, προκειμένου να συζητήσουν ένα τόσο σοβαρό θέμα για το δήμο μας.
Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης έχει απαρτία όταν τα παρόντα µέλη της είναι περισσότερα από τα απόντα. Επομένως, τουλάχιστον 32 μέλη, τα οποία αυτοβούλως δήλωσαν πριν κάποιους μήνες τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη επιτροπή, δεν βρήκαν καθόλου χρόνο, σήμερα το απόγευμα, για να συζητήσουν και να κάνουν προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να ενισχυθεί η τοπική αγορά των Σπάτων και της Αρτέμιδος.
Την ίδια στιγμή, περίπου τόσα, ίσως και περισσότερα από τα άτομα που έλειπαν, ήταν τα άτομα που βρέθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού καταστήματος για να παρακολουθήσουν τη συζήτηση, που, τελικώς, δεν έγινε.
Μέχρι τις 6:50 περίμενε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Πέτρος Κατσούλης, για να αρχίσει να μετράει τις απουσίες και κατά τις 7:00 χτύπησε το… κουδούνι του σχολάσματος, δίνοντας ραντεβού την ερχόμενη Πέμπτη.


Σε μια εβδομάδα η συνεδρίαση
Σύμφωνα με το νόμο, σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, οπότε θεωρείται ότι υφίσταται απαρτία σε κάθε περίπτωση. Επειδή όμως κάποια από τα μέλη της Επιτροπής δήλωσαν ότι δεν θα μπορούσαν να παραβρεθούν την επομένη, συμφωνήθηκε η συνεδρίαση να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, το απόγευμα.

Πώς επιλέχτηκαν τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος
Ο δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος με πρόσκληση η οποία αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του, κάλεσε, πριν μήνες, φορείς, συλλόγους και οργανώσεις του δήμου που επιθυμούσαν να συμμετέχουν στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης να εκφράσουν εγγράφως τη βούληση τους έως τις 31 Οκτωβρίου του 2019. Ανταποκρίθηκαν 27 φορείς, οι οποίοι μάλιστα, απέστειλαν στο δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος και σχετικά έγγραφα με τα οποία όριζαν τους εκπροσώπους τους, με τους αναπληρωτές τους.

Επιπλέον, ο δήμος, όπως όφειλε να κάνει, με πρόσκληση η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, κάλεσε και δημότες που θα ήθελαν να είναι μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής, να εγγραφούν στον ειδικό κατάλογο που τηρείται στο δήμο και στον οποίο μπορεί να εγγράφεται κάθε δημότης που είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου. Είκοσι επτά δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς και στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του δήμου εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με το νόμο, ο συνολικός αριθμός των μελών της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, εκτός από τον αριθμό των δημοτών και συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, μπορεί να είναι από είκοσι πέντε έως πενήντα μέλη.
Ο αριθμός των δημοτών που συμμετέχουν στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης  πρέπει να είναι ίσος με το ένα τρίτο του αριθμού των μελών εκπροσώπων των φορέων της τοπικής κοινωνίας. Αν ενδιαφερθούν περισσότεροι δημότες από το ένα τρίτο του αριθμού των μελών εκπροσώπων των φορέων, γίνεται κλήρωση, όπως και έγινε. Από την κλήρωση προέκυψαν οι εννιά δημότες – μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης Σπάτων – Αρτέμιδος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια