Σκίμθι -Τελικά, θα φτιάξουν το γεφυράκι που δεν μπορούσαν να φτιάξουν…


Ομόφωνα, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος και ενέκρινε την ανάθεση της σύμβασης «Κατεπείγουσα Αποκατάσταση Γέφυρας – Περάσματος Αγροτικής Οδού Περιοχής Σκίμθι, Δ.Ε. Σπάτων», με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

Η γέφυρα στην περιοχή Σκίμθι, στα Σπάτα, έχει καταστραφεί εδώ και αρκετό καιρό, αφού από τις βροχοπτώσεις έχει υποχωρήσει το έδαφος και την έχει παρασύρει. Η συγκεκριμένη γέφυρα συνδέει αγροτική οδό, στην οποία έχει διακοπεί η κυκλοφορία, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η μετακίνηση των δημοτών, στο συγκεκριμένο σημείο.
Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου δεν έχει τα μέσα για να την αποκαταστήσει, αφού για τη συγκεκριμένη εργασία απαιτείται εκσκαφέας μεγάλου εύρους, τηλεσκοπικός γερανός, καθώς και αντιστήριξη των πρανών του ρέματος με μεταλλικά πετάσματα.

Από την μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, προκύπτει ότι η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 17.856 ευρώ.

Μάλιστα, επειδή στον προϋπολογισμό του δήμου το λογιστικό υπόλοιπο για τη «συντήρηση και επισκευή μόνιμων εγκαταστάσεων» δεν επαρκεί, θα πρέπει να γίνει τροποποίηση του προϋπολογισμού στην πρώτη, μετά την ανάθεση, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Αναστάσιος Φράγκος… τα έλεγε
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη γέφυρα υφίσταται εδώ και αρκετό καιρό. Το μικρό γεφυράκι έχει πέσει και δεν μπορούν να περάσουν αυτοκίνητα από εκεί. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων - Λούτσας, Αναστάσιος Φράγκος, το έχει αναφέρει δυο φορές ως τώρα στο δημοτικό συμβούλιο.
Την πρώτη φορά, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 27ης Ιανουαρίου 2020, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η δημοτική αρχή γνωρίζει το θέμα και θα επιληφθεί.  

Τη δεύτερη φορά, στη συνεδρίαση της 17ης Φεβρουαρίου 2020,  ο Αναστάσιος Φράγκος αναφέρθηκε ξανά στο θέμα και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιάννης Παραχεράκης, του απάντησε ότι το θέμα είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Μάλιστα, στην ίδια συνεδρίαση υπήρξε και έντονη λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αναστάσιο Φράγκο και στο Γιάννη Παραχεράκη, αφού ο πρώτος επέμενε ότι θα μπορούσε να βρεθεί λύση αποκατάστασής του και, τελικά, δικαιώθηκε, αφού λύση βρέθηκε, έστω και μήνες μετά.

Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια