«Πώς είναι η ζωή στην Ιταλία εξαιτίας του κορωνοϊού» από μια συνδημότισσά μας



Μια συνδημότισσά μας, η οποία ζει μόνιμα στην Ιταλία, μας μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί εκεί, στη χώρα που εξακολουθεί να «σαρώνει» η επιδημία του νέου κορωνοϊού, ενώ μας περιγράφει και τις προσπάθειες για την αντιμετώπισή του.

Η Στέλλα Γιαννάτου είναι δημότης Σπάτων-Αρτέμιδος και ζει μόνιμα στην Μπολόνια της Ιταλίας. Μας μίλησε σήμερα το πρωί, σε απευθείας σύνδεση, μέσω της εκπομπής «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» του Alpha και τώρα, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδας, Δημήτρη Μάρκου, μέσω ενός βίντεο, περιγράφει τη ζωή και την καθημερινότητά της στην Ιταλία, που, μέχρι στιγμής, πλήττεται όσο καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, από τον κορωνοϊό.

«Να ακολουθούμε τις οδηγίες που μας δίνει το κράτος και ο δήμος»
«Εδώ η κατάσταση είναι πάρα πολύ περίεργη, αλλά και πάρα πολύ επικίνδυνη επειδή, πλέον, ο ιός είναι στην πόρτα μας» λέει και προσθέτει ότι «καλό είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες που μας δίνει το κράτος και ο δήμος» αφού «είναι πάρα πολύ σημαντικό, σε αυτή τη φάση που είμαστε, ο καθένας μας να κάνει κάτι, ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την τεράστια κρίση».

«Είμαι κλεισμένη στο σπίτι, σε αναγκαστική καραντίνα»
«Εγώ είμαι κλεισμένη στο σπίτι, σε αναγκαστική καραντίνα. Αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος απαγορεύεται να βγούμε έξω. Από το υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδοθεί μία εγκύκλιος και πρέπει, με μία υπεύθυνη δήλωση, να δηλώνουμε πού πηγαίνουμε. Τα μόνα μέρη όπου επιτρέπεται να πάμε είναι στην εργασία μας, στο γιατρό, στο σούπερ μάρκετ. Απαγορεύεται να πάμε ακόμα και σε ένα πάρκο, να περπατήσουμε. Απαγορεύεται και το περπάτημα» λέει η Στέλλα Γιαννάτου, περιγράφοντας το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη γειτονική μας χώρα.

Στη συνέχεια η Στέλλα μας λέει ότι θεωρεί σημαντικό να χρησιμοποιούμε γάντια και μάσκα στην καθημερινότητά μας, αλλά και να τηρούμε αποστάσεις μεταξύ μας, τονίζοντας ότι σημαντικότερο είναι να εφαρμόζουμε τους νόμους, προστατεύοντας τον εαυτό μας και τους άλλους.

Δική μας συμβουλή, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και εσείς γάντια μιας χρήσης και ιατρικές ή άλλες μάσκες, να είστε πολύ προσεκτικοί με τον τρόπο που τα φοράτε και να συμβουλευτείτε ειδικούς, γιατί αν δεν τηρείτε συγκεκριμένους κανόνες κατά την εφαρμογή τους μπορεί να πετύχετε ακόμα και αντίθετα αποτελέσματα

«Εύχομαι να πάνε όλα καλά και για εσάς στην αγαπημένη μου Ελλάδα αλλά και στην αγαπημένη μου Ιταλία» λέει, αποχαιρετώντας μας η Στέλλα Γιαννάτου.

Δημήτρης Μάρκου: Συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες που μας δίνουν οι αρμόδιες αρχές, για να μην γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση
«Θεωρώ ότι αυτές οι πρακτικές συμβουλές από έναν δικό μας άνθρωπο είναι πολύ σημαντικές. Είναι ένας κίνδυνος μη ορατός και απροσδιόριστος, γι' αυτό μερικές φορές τον υποτιμάμε. Συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες που μας δίνουν οι αρμόδιες αρχές, για να μην γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση», σχολιάζει ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, σχετικά με την πρωτοβουλία του να ζητήσει από τη Στέλλα Γιαννάτου να του στείλει το συγκεκριμένο βίντεο.

Δείτε το βίντεο της Στέλλας Γιαννάτου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια