Κορωνοϊός – Τι ζητά η ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α., τι απαντά ο δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος

«Περιττή» χαρακτηρίζεται σε ανακοίνωση – ανάρτηση στη σελίδα του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος στο Facebook η πρόταση για «πόρτα-πόρτα» ενημέρωση των πολιτών για τον κορωνοϊό, από την ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α.

Την «πόρτα – πόρτα» ενημέρωση των δημοτών ζητάει η ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α.
«Την άμεση ενημέρωση των πολιτών μέσω φυλλαδίου που θα διανεμηθεί πόρτα - πόρτα σε σπίτια και καταστήματα του δήμου» ζητάει η Ανανεωτική Ανεξάρτητη Συμμαχία Σπάτων Αρτέμιδος (ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α.), με ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Μποτζιολή, στην ομάδα της παράταξης στο Facebook, «καθώς η τρίτη ηλικία, η οποία είναι και η πιο ευπαθής ομάδα στον ιό covid-19, δεν έχει, στην πλειονότητά της, πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να πληροφορηθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ».


Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος: Η διανομή φυλλαδίου οδηγιών είναι μια ενέργεια περιττή
Η ενημέρωση από την τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι διαρκής και ξεκάθαρη, το μόνο που μένει είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι, άμεσα, τη σοβαρότητα της κατάστασης, να συμμορφωθούμε και να συμπεριφερόμαστε με υπευθυνότητα» αναφέρεται στην ανάρτηση – ανακοίνωση του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.
«Η διανομή φυλλαδίου οδηγιών είναι μια ενέργεια περιττή και σίγουρα ελλιπής, αφού τα αρμόδια όργανα, Ε.Ο.Δ.Υ. και υπουργείο Υγείας, καθημερινά, ανακοινώνουν νέα μέτρα, νέες οδηγίες και περισσότερες πληροφορίες».

Οι καταγγελίες για ολιγωρία και η απάντηση του δήμου
Με τη συγκεκριμένη ανάρτηση ο Δημήτρης Μποτζιολής, παράλληλα, αναφέρει ότι στις 28 Φεβρουαρίου ζήτησε τη σύγκληση της Πολιτικής Προστασίας του δήμου και την περασμένη Παρασκευή ζήτησε διανομή φυλλαδίου μέσω e -mail προς όλα τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας και καταγγέλλει ότι κανείς δεν του έχει απαντήσει μέχρι σήμερα.
«Η ετοιμότητά μας ως δημοτική αρχή δεν φαίνεται από το αν θα απαντήσουμε στα e - mail που αποστέλλετε απογεύματα Παρασκευής» απαντά ο δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος και ενημερώνει ότι «για όσους δεν γνωρίζουν, η Πολιτική Προστασία του δήμου έχει αρμοδιότητα για πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς και γενικότερα για πλήγματα από φυσικά καιρικά φαινόμενα».


Κορωνοϊός - Οι ενέργειες του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος
Επιπλέον, με τη συγκεκριμένη ανάρτηση - ανακοίνωση απαριθμούνται όλες οι ενέργειες του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, σχετικά με την πρόληψη και την προστασία των δημοτών από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου:

  • Με άμεσες ενέργειες δόθηκε λύση για την επιστροφή των 75 μαθητών και πέντε συνοδών του Λυκείου Σπάτων, που πραγματοποιούσαν εκδρομή στη Γαλλία και την Ιταλία, ναυλώνοντας αεροπλάνο για απευθείας πτήση, αποφεύγοντας έτσι την Ιταλία, που μόλις είχαν εντοπιστεί τα πρώτα κρούσματα.
  • Επιχειρώντας να ενισχύσουμε τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς των ιώσεων εφοδιάσαμε με αντισηπτικά όλες τις σχολικές μονάδες και τα δημοτικά κτίρια, ενώ ταυτόχρονα προχωρήσαμε και σε απολυμάνσεις των συγκεκριμένων χώρων.
  • Έπειτα από καθημερινές συσκέψεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και με συνεχή επικοινωνία με αρμόδιους φορείς και συνεργάτες, κρίναμε απαραίτητη τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την προστασία της υγείας των δημοτών.
  • Οι υπηρεσίες του δήμου θα λειτουργούν χωρίς την προσέλευση κοινού. Η εξυπηρέτηση των δημοτών από τις υπηρεσίες του δήμου θα γίνεται με τηλεφωνική επικοινωνία για να λαμβάνουν οδηγίες και με τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την υποβολή αιτήσεων και την παραλαβή εγγράφων ή πιστοποιητικών. Σε ειδικές και επείγουσες περιπτώσεις που απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία η εξυπηρέτηση θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.
  • Τα Δημοτικά Ιατρεία θα λειτουργούν κατόπιν προγραμματισμένου τηλεφωνικού ραντεβού.
  • Λόγω της μη λειτουργίας των Ταμείων του Δήμου αναστέλλονται όλες οι προθεσμίες καταβολής πληρωμών, από ρυθμίσεις, λογαριασμούς κλπ. που έληγαν στις 28 Φεβρουαρίου και αυτών που λήγουν στις 31 Μαρτίου και παρατείνονται έως τις 30 Απριλίου χωρίς προσαυξήσεις.
  • Οι δημότες συστήνεται να επιλέγουν για την εξυπηρέτησή τους την εξόφληση λογαριασμών μέσω Web-banking.
  • Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας και αντιμετώπισης της πανδημίας καλούμαστε να διοικήσουμε χρησιμοποιώντας νέα εργαλεία για την αδιάλειπτη λειτουργία του Δήμου μας και ξεκινάμε με μία δοκιμαστική τηλεδιάσκεψη της Οικονομικής Επιτροπής.
  • Σε συνεργασία με το γιατρό εργασίας, ορίστηκε νέο πρόγραμμα εργασιών και προγράμματος των δημοτικών υπαλλήλων και ιδίως της καθαριότητας, που είναι περισσότερο εκτεθειμένοι.
  • Σε συνεργασία με τη διεύθυνση κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας, έχει ληφθεί μέριμνα για τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών ιατρείων, ενώ υπάρχει και γραμμή επικοινωνίας για τα μέλη των ΚΑΠΗ.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια