Ως ειδικός συνεργάτης προσελήφθη ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος



  • Ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, Γιώργος Σμέρος, προσελήφθη στη θέση του ειδικού συνεργάτη του δήμου, που προκηρύχθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2020.
  • Ο Γιώργος Σμέρος ήταν γενικός γραμματέας του δήμου Σπάτων Αρτέμιδος από το Σεπτέμβριο του 2017, έως τις 10 Φεβρουαρίου 2020, οπότε με απόφαση του δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος, στη θέση του γενικού γραμματέα του δήμου διορίστηκε ο Θανάσης Τούντας.

Ο Γιώργος Σμέρος προσελήφθη, με απόφαση του δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρη Μάρκου, για τη θέση του ειδικού συνεργάτη του δήμου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που θα διαρκέσει όσο η θητεία του δημάρχου, «για την παροχή συμβουλών και τη διατύπωση εξειδικευμένης γνώσης, γραπτώς ή προφορικώς για θέματα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Προσχολικής Αγωγής, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Αδελφοποιήσεων και Δημοσίων Σχέσεων».
Επιπλέον, ο Γιώργος Σμέρος «θα επικοινωνεί με τους κατοίκους Αρτέμιδος, όταν κωλύεται ο Δήμαρχος και θα συμμετέχει στην κατάρτιση του Επιχειρησιακού Σχεδίου και του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης», σύμφωνα με την απόφαση με αριθμό 80 του δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος.




Μάλιστα, στις 7 Απριλίου 2020, ο Γιώργος Σμέρος εκπροσώπησε το δήμαρχο Σπάτων-Αρτέμιδος, Δημήτρη Μάρκου, που λόγω της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου δεν μπόρεσε να παραστεί, στην τηλεδιάσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και των δημάρχων της Αττικής, σχετικά με τις δράσεις στο πλαίσιο των προβλημάτων που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σχετικά άρθρα

Η δεύτερη πρόσληψη ειδικού συνεργάτη, σε διάστημα ενός μήνα
Η πρόσληψη του Γιώργου Σμέρου είναι η δεύτερη πρόσληψη ειδικού συνεργάτη, που γίνεται σε διάστημα ενός μήνα, από το δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος.
Στις 10 Φεβρουαρίου 2020, περίπου 15 μέρες πριν την πρόσληψη του κ. Σμέρου, με απόφαση του δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος, προσελήφθη ως ειδική συνεργάτις του δήμου, η Ιωάννα Μωραΐτη.


Τα προσόντα των ατόμων που θα μπορούσαν να υποβάλλουν αιτήσεις και για τις δυο αυτές θέσεις ήταν ακριβώς τα ίδια, εκτός από το πτυχίο που θα έπρεπε να διαθέτουν.
Για την θέση στην οποία προσελήφθη η Ιωάννα Μωραΐτη απαιτείτο απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ για τη θέση στην οποία προσελήφθη ο Γιώργος Σμέρος οι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε να έχουν «πτυχίο ή δίπλωμα Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι., της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής».

Η συγκεκριμένη ανάγκη για πρόσληψη ανακοινώθηκε, με τοιχοκόλληση της με αριθμό 4741/12-02-2020 γνωστοποίησης δια του Τύπου, στους χώρους ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος Σπάτων και της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος, καθώς και με τη δημοσίευσή της στις εφημερίδες «Μαχητική Φωνή Χαλανδρίου» και «Συνείδηση», με έδρα τη Μεταμόρφωση Αττικής, την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα που αναρτήθηκε και στη Διαύγεια.
  
Σχετικά άρθρα

  • Για την πλήρωση της συγκεκριμένης θέσης οι ενδιαφερόμενοι καλούνταν να υποβάλλουν, εντός δέκα ημερών από την επόμενη μέρα της δημοσίευσης της ανακοίνωσης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

  • Η προθεσμία έληγε την Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020.

  • Η απόφαση του δημάρχου για την πρόσληψη του Γιώργου Σμέρου πάρθηκε την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020. 

  • Στις 8 Απριλίου 2020 δημοσιεύθηκε στο Γ 392 -  Φ.Ε.Κ. και τη 10η Απριλίου 2020 αναρτήθηκε στη Διαύγεια από το δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος.

  • Ο Γιώργος Σμέρος ήταν γενικός γραμματέας του δήμου Σπάτων Αρτέμιδος από το Σεπτέμβριο του 2017.

  • Στις 10 Φεβρουαρίου 2020, με απόφαση του δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος, στη θέση του γενικού γραμματέα του δήμου διορίστηκε ο Θανάσης Τούντας.

Ζητείται πτυχιούχος πανεπιστημίου με ειδική εμπειρία
Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση της πρόσληψης το άτομο που θα επιλεγόταν θα έπρεπε να κατέχει «πτυχίο ή δίπλωμα Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι., της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής» και να έχει «ειδίκευση σε επιστημονικό ή επαγγελματικό τομέα αρμοδιοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αποδεικνύεται με αξιόλογη επιστημονική ενασχόληση (δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε συνέδρια, ομάδες εργασίας κ.λπ.) ή αξιόλογη επαγγελματική απασχόληση ή επαρκείς γνώσεις και σημαντική εμπειρία, ανάλογη με τα αντικείμενα απασχόλησης». Επίσης, «η ειδίκευση αυτή μπορεί να αποδεικνύεται και από την ιδιότητα των προσλαμβανομένων ως επαγγελματιών ειδικής εμπειρίας», ενώ όλα αυτά θα πρέπει να αποδεικνύονται με την κατάθεση αντίστοιχων δικαιολογητικών.

Ποιος είναι ο Γιώργος Σμέρος
Ο Γιώργος Σμέρος γεννήθηκε το 1954. Έζησε  και μεγάλωσε στην Παλλήνη.
Ήταν γενικός γραμματέας του δήμου Σπάτων Αρτέμιδος από το Σεπτέμβριο του 2017 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2020, οπότε με απόφαση του δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος, στη θέση του γενικού γραμματέα του δήμου διορίστηκε ο Θανάσης Τούντας.


Σχετικά άρθρα


Πριν λάβει τη θέση του γενικού γραμματέα στο δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος, υπήρξε γενικός γραμματέας στο δήμο Λαυρεωτικής, θέση από την οποία απολύθηκε, με απόφαση του δημάρχου Λαυρεωτικής, στις 22/03/2017.

Το βιογραφικό του Γιώργου Σμέρου, όπως είναι αναρτημένο στην προσωπική του σελίδα στο Facebook

Ο Γιώργος Σμέρος γεννήθηκε μεγάλωσε στην Παλλήνη.
Κατάγεται από την Αχαΐα (Λυκούρια Καλαβρύτων) και τις Κυκλάδες.
Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Λεπίτκου και έχουν τρεις γιους.
Σπούδασε Κοινωνικός Λειτουργός και Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής στην Κρήτη και ακολούθως συνεχίζει τις σπουδές του στην Περιφερειακή Ανάπτυξη.
Το 1982, σε ηλικία 28 ετών, εκλέγεται Πρόεδρος Κοινότητας Παλλήνης αξίωμα στο οποίο επανεκλέγεται το 1986
Στις εκλογές του 1990, εκλέγεται για τρίτη συνεχή τετραετία, Δήμαρχος Παλλήνης
1993-1994 νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, ως εκπρόσωπος της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α
1995-1996 Περιφερειακός Διευθυντής Θεσπρωτίας
1996  υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ (Αττικής)
1996-1999  Ειδικός Σύμβουλος υπουργ. Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης
Διατελεί μέλος της ομάδας διοίκησης έργου του προγράμματος « Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ». Παράλληλα, ασχολείται με το θεσμικό πλαίσιο για το «Συνήγορο του Πολίτη», τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και την ίδρυση του «Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης»
1999-2000  Ειδικός Συνεργάτης Υφυπουργού Ανάπτυξης
2006  Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Παλλήνης, με το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ
2007  Εκλέγεται μέλος στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΚΕ, (ο μοναδικός εκπρόσωπος της αυτοδιοικητικής παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» από την Ανατολική Αττική)

Έχει διατελέσει:
- Πρόεδρος Φοιτητικού Συλλόγου, της Σχολής Φοίτησης του
- Ιδρυτικό και τακτικό μέλος της Εθνικής Σπουδαστικής Ένωσης Ελλάδας (Ε.Σ.Ε.Ε.)
- Πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (Σ.Κ.Λ.Ε.)
- Εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ στο Συμβούλιο Τοπωνυμιών Ελλάδος
- Πρόεδρος της Ε΄ Παιδικής Εξοχής Αγίου Ανδρέα (Νέα Μάκρη) του Υπουργείου Υγείας– Πρόνοιας
- Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Κέντρου Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ»
- Μέλος του Δ.Σ. του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Π.Ν.Α.) ως εκπρόσωπος της ΤΕΔΚΝΑ
- Μέλος του Δ.Σ. του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ (Ε.Ο.Π.), ως εκπρόσωπος της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.
- Μέλος των τομέων Οργανωτικού, Κοινωνικής Πολιτικής, Αυτοδιοίκησης και της Επιτροπής Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ.
Από τον Απρίλιο 2000 μέχρι τον Μάρτιο 2010 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ως Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων και ως Σύμβουλος Αυτοδιοίκησης.
Τον Μάρτιο του 2010 διορίστηκε - στο πλαίσιο της Ανοικτής Διακυβέρνησης- Διοικητής στο Παθολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Σπηλιοπούλειο- Αγία Ελένη».
Έχει ανακηρυχτεί Επίτιμος Δημότης της Γαλλικής πόλης Courtry, καθώς και Ελληνικών πόλεων για την συμβολή του στη πρόγραμμα διοικητικής μεταρρύθμισης «Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ».
Έχει ανακηρυχτεί επίτιμο μέλος του Συλλόγου «Ενεργών και Διατελεσάντων Δημαρχών Αττικής».
Είναι συγγραφέας των επιστημονικών εκδόσεων «Η Αιμοδοσία ως κοινωνικό πρόβλημα της χώρας μας» και «Η Αυτοδιοίκηση στη Νέα Εποχή με τον Καποδίστρια». Έχει δημοσιεύει πολλά άρθρα και μελέτες, σχετικά με την Αυτοδιοίκηση και τη Δημόσια Διοίκηση, σε επιστημονικά έντυπα.

Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού ως Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια