"Στημένη, ανήθικη απρέπεια" η live, εν αγνοία των δημοτικών συμβούλιων Σπάτων – Αρτέμιδος μετάδοση της τηλεσυνεδρίασης για τον κορωνοϊό




Ως «σοβαρότατο ατόπημα από πλευράς της Δημοτικής Αρχής» και «στημένη ανήθικη απρέπεια» χαρακτηρίζει η , ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α. την απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, της Τρίτης, 7 Απριλίου 2020, το οποίο έγινε για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης, με μοναδικό θέμα συζήτησης τις «προτάσεις και τα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών που έχει επιφέρει η εμφάνιση του κορωνοϊού».

Το χρονικό του επίμαχου live
Τη live μετάδοση της συγκεκριμένης συνεδρίασης έκανε ο Παναγιώτης Λάμπρου, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρη Μάρκου, χωρίς να ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους, παρά μόνο τους διαδικτυακούς του φίλους και τα μέλη ομάδας στο Facebook, της οποίας είναι διαχειριστής.

«Ζωντανή μετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδος σήμερα, 7/4/20 στις 12:30» έγραψε, περίπου τρία τέταρτα πριν την έναρξη της συνεδρίασης, με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook και στην ομάδα «Τα νέα μας - Σπάτα & Αρτέμιδα» και από τη σελίδα της ομάδας μετέδιδε live, μέσω βιντεοσκόπησης από το κινητό του, την εικόνα που έβλεπε στον υπολογιστή με τον οποίο συμμετείχε και ο ίδιος στην τηλεσυνεδρίαση.

Λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης, δημοτικός σύμβουλος της ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α., ενημερώθηκε από γνωστούς του και ενημέρωσε με τη σειρά του τους συμμετέχοντες για τη live μετάδοση. Επικράτησε κάποια ένταση, αντέδρασαν κάποιοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ο Δημήτρης Μάρκου υποβάθμισε το θέμα, λέγοντας ότι «αυτές οι συνεδριάσεις είναι δημόσιες» και ότι «το πρόβλημα που έχουμε είναι πολύ μεγαλύτερο για να σταθούμε και να ασχοληθούμε με το live».


"Κατεβαίνει" το βίντεο του Λάμπρου και "ανεβαίνει" το βίντεο που δεν ήταν δυνατόν να καταγραφεί
Μετά τη λήξη της συνεδρίασης το βίντεο παρέμεινε για λίγη ώρα στη συγκεκριμένη ομάδα στο Facebook και μετά «κατέβηκε», «λόγω τεχνικών προβλημάτων» και επειδή «είχε πρόβλημα ήχου και εικόνας», όπως ενημέρωσε ο Παναγιώτης Λάμπρου τα μέλη της ομάδας του, στα οποία υποσχέθηκε ότι τα προβλήματα «την επόμενη φορά θα διορθωθούν».

Η επόμενη φορά ήταν χθες, Πέμπτη, που στις 12:30 το πρωί έγινε και πάλι μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, στις 12:30 μετά το μεσημέρι, με 18 θέματα ημερήσιας διάταξης, αλλά αυτή τη φορά ο Παναγιώτης Λάμπρου δεν εκτέλεσε χρέη καμεραμάν και, δεν μπορέσαμε να δούμε, live τουλάχιστον, και τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, της οποίας το βίντεο ελπίζουμε να  δούμε σύντομα.

Tο πρωί της Τετάρτης, 8 Απριλίου, ο Παναγιώτης Λάμπρου ενημέρωσε τα μέλη της ομάδας του στο Facebook ότι το βίντεο της συγκεκριμένης τηλεσυνεδρίασης, αυτό που «κατέβηκε», «λόγω τεχνικών προβλημάτων», «διορθώνεται και θα ανέβει μάλλον σήμερα».
Λίγο αργότερα, το βίντεο της τηλεσυνεδρίασης της 7ης Απριλίου «ανέβηκε» στην επίσημη σελίδα του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος στο Facebook.
Όχι όμως αυτό που προέβαλλε ο Παναγιώτης Λάμπρου στο Facebook μέσω του κινητού του τηλεφώνου, αλλά αυτό που κατεγράφη από το πρόγραμμα με το οποίο έγινε η τηλεδιάσκεψη, αν και ο δήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου, είχε δηλώσει στην ίδια συνεδρίαση ότι ο πρακτικογράφος του δήμου του είχε πει ότι δεν ήταν δυνατόν αυτή να καταγραφεί, προκειμένου να είναι διαθέσιμη για αναπαραγωγή από τη σελίδα του δήμου.

Σε απευθείας μετάδοση οι επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδος
Η ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α. κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι η απευθείας μετάδοση της συγκεκριμένης συνεδρίασης δεν έγινε για λόγους διαφάνειας, αλλά για αυτοπροβολή και ενημερώνει ότι στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης, 9 Μαρτίου 2020, ζήτησε να τεθεί προς ψήφιση η ζωντανή μετάδοση όλων των επόμενων δημοτικών συμβουλίων, αίτημα το οποίο έγινε ομόφωνα δεκτό.

Η ανακοίνωση της ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7/4/2020, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, έλαβε χώρα ένα σοβαρότατο ατόπημα από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, μία στημένη ανήθικη απρέπεια, την οποία η παράταξή μας καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.
Δύο και πλέον ώρες μετά την έναρξη της Συνεδρίασης, κι ενόσω άπαντες, βρισκόμαστε, λόγω των ειδικότερων εκτάκτων συνθηκών αντιμετώπισης της πανδημίας, σε χώρους του σπιτιού μας, πλην, βεβαίως, του Δημάρχου (ο οποίος – διόλου τυχαία - είχε φροντίσει μέχρι και το φόντο του …), του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Αντιδημάρχου, Α. Τούντα, που συμμετείχαν από τα γραφεία τους, ο Δ. Σύμβουλος της ΑΝΑΣΣΑ, κ. Μποτζιολής, ενημέρωσε - το πρώτον - το Σώμα ότι γνωστός του μόλις του είχε αναφέρει πως η εν εξελίξει Συνεδρίαση μεταδιδόταν ζωντανά σε σελίδα του Δ. Συμβούλου Π. Λάμπρου.
Το γεγονός αυτό εύλογα προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση πολλών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης – η συμπολίτευση, εξάλλου, καθόλου δε φάνηκε να αιφνιδιάζεται από τη σχετική είδηση – αφού ουδείς εξ ημών ερωτήθηκε, εάν επιθυμούσε ένας αυστηρά ιδιωτικός του χώρος να δημοσιοποιηθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο.
Ούτε, βεβαίως, σεβάστηκε ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του το γεγονός ότι στους ίδιους αυτούς ιδιωτικούς χώρους, που χωρίς τη συγκατάθεσή μας προέβαλε ζωντανά σε ευρύ κύκλο προσώπων, κυκλοφορούσαν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μας, τα ανήλικα ενδεχομένως παιδιά μας.
Δε σεβάστηκε κανείς τους, τέλος, ότι μεγάλο μέρος των Συμβούλων έχουν ελάχιστη επαφή με την τεχνολογία, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος, στην πρώτη αυτή προσπάθεια επικοινωνίας με τηλεδιάσκεψη, να ακουστεί, εκ παραδρομής, κάποια ιδιωτική κουβέντα, εν αγνοία του ομιλούντα, που θα τον εξέθετε.
Προεκλογική δέσμευση και πάγιο, όλον αυτόν τον καιρό, αίτημα της ΑΝΑΣΣΑ ήταν η απευθείας μετάδοση των ΔΣ, προκειμένου επιτέλους ο δημότης να είναι σε θέση αφενός να παρακολουθεί πρωτογενώς τη δημόσια συζήτηση, αφετέρου να μορφώνει άποψη μόνος του, μακριά από καθοδηγούμενους «παραπληροφοριοδότες»-δεκανίκια του εκάστοτε συστήματος. Για το λόγο αυτό, σημειώσαμε και στο εν λόγω ΔΣ ότι έστω και με αυτόν τον άκρως ανορθόδοξο τρόπο, πλέον, λαμβάνουμε ως δεδομένο ότι η Δημοτική Αρχή έχει υιοθετήσει τη σχετική πρότασή μας.
Στο σημερινό Δ.Σ που έλαβε χώρα ζητήσαμε να τεθεί προς ψήφιση η ζωντανή μετάδοση όλων των ΔΣ από εδώ και πέρα ώστε να υπάρχει με απόφαση ΔΣ πλέον η σχετική νομιμοποίηση από το σώμα, ως όφειλε η Δ.Α. από επροχθές να έχει διασφαλίσει. Το αίτημα μας έγινε ομόφωνα δεκτό.
Ωστόσο, πίσω από το αυτό απαράδεκτο περιστατικό, ουδεμία διάθεση διαφάνειας υπήρξε. Κάθε άλλο, μάλιστα! Δε δίστασαν να εκμεταλλευτούν το σοβαρότατο προς συζήτηση θέμα και τη συγκαταβατική διάθεση που η φύση του απαιτούσε από μία σοβαρή αντιπολίτευση, για αυτοπροβολή!
Στηλιτεύουμε, λοιπόν, την ανηθικότητα όσων γνώριζαν και δεν ενημέρωσαν σχετικά το Σώμα, στερώντας μας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα να προστατεύσουμε την ιδιωτικότητά μας, επιλέγοντας ενδεχομένως έναν άλλο χώρο. Περιττό, βεβαίως, να αναφέρουμε, μιας και κανείς μπορεί να το διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ανατρέχοντας στο σχετικό βίντεο, ότι η κάλυψη του Δημάρχου στο Σύμβουλό του, που μετέδιδε ζωντανά αλλά εν αγνοία της αντιπολίτευσης τη Συνεδρίαση ήταν ξεκάθαρη και απόλυτη.
Η μεγαλύτερη, εξάλλου, επιβεβαίωση της εξαρχής γνώσης του και ηθελημένης απόκρυψης από το Σώμα ήταν ότι σήμερα το πρωί το βίντεο αναρτήθηκε και στην επίσημη σελίδα του Δήμου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Κύριοι, μόνο ντροπή μπορεί να αισθάνεται κανείς για την ηθική σας κατάπτωση! Να είστε βέβαιοι, όμως, ότι στον πολιτισμικό υποβιβασμό και στην ισοπέδωση κάθε αξίας, που επιχειρείτε να επιβάλετε στην τοπική κοινωνία, θα μας βρείτε σθεναρά μπροστά σας! Και πλέον η μεθοδευμένη, ανεπιτυχής ωστόσο, προσπάθεια «παγίδευσης» των πολιτικών σας «αντιπάλων» μετετράπη σε παγίδα, στην οποία πιαστήκατε εσείς οι ίδιοι.
Αν η παραβίαση της ιδιωτικής οικογενειακής στέγης με τον τρόπο που έγινε, προκάλεσε οργή, αναλογιστείτε τι θα προκαλέσει στο δημότη η προσφιλής σας παραβίαση της κοινής λογικής…

Σχετικά άρθρα









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια