Η επιστολή του διευθυντή του 1ου λυκείου Σπάτων για την επιστροφή στα θρανία τη Δευτέρα, 11 Μαΐου


«Από πλευράς εξοπλισμού, υλικών προστασίας και απολύμανσης έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και υπάρχει επάρκεια. Επιπλέον υπάρχουν πόροι και για περαιτέρω βελτίωση» αναφέρει ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Σπάτων, Δημήτρης Ροζάνης, σε κείμενο που απευθύνει στους γονείς των μαθητών του σχολείου, ενόψει της επιστροφής στα θρανία τη Δευτέρα, 11 Μαΐου.


«Ο καθαρισμός των αιθουσών του και των άλλων κοινοχρήστων χώρων και ιδιαίτερα των τουαλετών θα είναι σχολαστικός» διαβεβαιώνει ο κ. Ροζάνης, αναφερόμενος σε διαδικαστικά θέματα, όπως το τι πρέπει να κάνουν όσοι γονείς έχουν συμβουλές από τους ιατρούς που παρακολουθούν τα παιδιά τους να μην προσέλθουν, τον τρόπο θα μπορούν να μην πάνε στο σχολείο τα παιδιά που στο στενό οικογενειακό κύκλο έχουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, το πώς θα γίνεται η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο και το πώς έχουν διαχωριστεί σε τμήματα οι τάξεις του σχολείου. 

7-5-2020
Αγαπητοί γονείς,
Μετά την απόφαση της πολιτείας για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, ετοιμαζόμαστε και εμείς να υποδεχθούμε τους μαθητές της Τρίτης τάξης από την Δευτέρα 11 Μαΐου 2020.
Από πλευράς εξοπλισμού, υλικών προστασίας και απολύμανσης έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και υπάρχει επάρκεια. Επιπλέον υπάρχουν πόροι και για περαιτέρω βελτίωση.
Ο καθαρισμός των αιθουσών του και των άλλων κοινοχρήστων χώρων και ιδιαίτερα των τουαλετών θα είναι σχολαστικός.
Απομένει όλοι μας μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί να δείξουμε σεβασμό στους κανόνες που διέπουν την ασφαλή συμπεριφορά αυτές τις εποχές, όπως μας έχει υποδείξει η επιστημονική κοινότητα.
Παρακαλούμε διαβάστε τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας που δημοσιεύονται καθημερινά στα ΜΜΕ.
Από την πλευρά του σχολείου πρώτος και κύριος στόχος είναι η ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού και κατ’ επέκταση η ασφάλεια όλων των προσώπων των οικογενειών τους. Για το λόγο αυτό κάποιες ώρες θα αφιερωθούν να διδάξουμε στους μαθητές συμπεριφορές και νέες συνήθειες που θα κάνουν την ευρύτερη κοινωνική συμβίωση ασφαλή. Κατάσταση αναγκαία αφού η κοινωνική απομόνωση και η αποχή από το σχολείο δεν μπορεί να συνεχιστεί όσο θα υπάρχει η απειλή του κορονοϊού.
Ο δεύτερος στόχος θα είναι να επανέλθουν οι μαθητές μας σε ένα ήπιο κλίμα μαθησιακής διαδικασίας που έχει ατονήσει από την μακροχρόνια απουσία από το σχολείο.
Για τους μαθητές της 3ης λυκείου τα παραπάνω θεωρώ ότι είναι σημαντικά και για την προετοιμασία τους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις της 15ης Ιουνίου 2020, ενώ για τους υπόλοιπους μαθητές των άλλων τάξεων, για να γίνει πιο ομαλά η επιστροφή τους στα θρανία για την επόμενη χρονιά.
Οι μαθητές στην ηλικία που βρίσκονται πρέπει να μαθαίνουν. Η φυσική τάξη για πολλούς λόγους θεωρείται ο καλύτερος τρόπος κοινωνικά αποδεκτός για μόρφωση και μετάδοση γνώσεων γιατί προσφέρει έναντι των διδασκαλιών εξ αποστάσεως την αμεσότητα και την κοινωνικότητα που όλοι οι άνθρωποι χρειαζόμαστε στη ζωή μας.
Βεβαίως σε κάποια μαθήματα οι εκπαιδευτικοί που έχουν λόγους μη προσέλευσης στο σχολείο θα συνεχίσουν τις εξ αποστάσεως διδασκαλίες που την δύσκολη εποχή της υποχρεωτικής απομόνωσης πρόσφερε πάρα πολλά στους μαθητές που την παρακολούθησαν και νέες διδακτικές εμπειρίες στους διδάσκοντες.
Από ότι φαίνεται η προσέλευση στο σχολείο θα συνεχίσει να ακολουθεί τους κανόνες φοίτησης και άρα οι μαθητές και οι γονείς τους θα πρέπει να προσέξουν πολύ για να μην υπάρξουν υπερβάσεις στον αριθμό των απουσιών που σας θυμίζω ότι είναι 114.
Όσοι γονείς έχουν συμβουλές από τους ιατρούς που παρακολουθούν τα παιδιά τους να μην προσέλθουν, δίνεται η δυνατότητα με υπεύθυνη δήλωση να γνωστοποιήσουν στο σχολείο ότι ο μαθητής / η μαθήτρια δεν θα προσέλθει στο σχολείο για ιατρικούς λόγους και να αιτηθούν την μη καταχώρηση των απουσιών.
Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούν να μην έρχονται στο σχολείο τα παιδιά που στο στενό οικογενειακό κύκλο έχουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Για το σκοπό αυτό θα αναρτηθούν στο site του σχολείου δύο είδη κειμένων για τις υπεύθυνες δηλώσεις που θα συμπληρώνουν οι γονείς και θα περιγράφεται και ο τρόπος υποβολής τους στο σχολείο.
Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται σε μικρές ομάδες μαθητών τρείς ή δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα- Τετάρτη-Παρασκευή ή Τρίτη-Πέμπτη εναλλάξ ανά εβδομάδα) με εξειδικευμένο πρόγραμμα που θα ανακοινώνεται από το site του σχολείου τακτικά με ρυθμό 4 ή 5 διδακτικών ωρών ημερησίως ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Το σχολικό δρομολόγιο θα ξεκινάει κανονικά το πρωί και από το σχολείο για την επιστροφή στις 12:45, τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα.
Η είσοδος στο πούλμαν θα γίνεται από τη δεύτερη πόρτα (όχι του οδηγού) υποχρεωτικά και από την εταιρία ζητήθηκε οι μαθητές να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
Το σχολείο είναι στη διάθεση κάθε γονέα και ευελπιστεί στη στενή συνεργασία για την ομαλή λειτουργία, ιδιαίτερα το χρονικό διάστημα αυτό, μέχρι την 12η Ιουνίου που θα λήξουν τα μαθήματα.
Δημ. Ι. Ροζάνης

Όσοι γονείς έχουν συμβουλές από τους ιατρούς που παρακολουθούν τα παιδιά τους να μην προσέλθουν, δίνεται η δυνατότητα με υπεύθυνη δήλωση να γνωστοποιήσουν στο σχολείο ότι ο μαθητής/η μαθήτρια δεν θα προσέλθει στο σχολείο για ιατρικούς λόγους και να αιτηθούν την μη καταχώρηση των απουσιών. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούν να μην έρχονται στο σχολείο τα παιδιά που στο στενό οικογενειακό κύκλο έχουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τα δύο είδη κειμένων για τις υπεύθυνες δηλώσεις.
https://drive.google.com/…/1xhcwHXTk8LYKO0kc_sZFTmcSX…/view…
Η έκδοση των υπεύθυνων δηλώσεων μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω τη δικτυακής πύλης gov.gr.
https://www.gov.gr/…/upeuthune-de…/ekdose-upeuthunes-deloses
Παρακαλούμε για την αποστολή των υπεύθυνων δηλώσεων στο e-mail του σχολείου: lykspato@sch.gr.

Τη Δευτέρα 11-05-20 επανέρχεται η Γ΄ Λυκείου στο σχολείο. Για την ομαλή λειτουργία σύμφωνα με τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. τα τμήματα θα χωριστούν σε δύο ομάδες (τις ομάδες μπορείτε να τις δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια