«Ουτοπική» χαρακτηρίζει τη μετεγκατάσταση του 2ου γυμνασίου Αρτέμιδος έως το Σεπτέμβριο ο Δημήτρης Μάρκου



«Σε σχέση με το 2ο γυμνάσιο, γίνονται προσπάθειες, αλλά, όπως καταλαβαίνετε, είναι ουτοπικό να μιλάμε για μετεγκατάσταση το Σεπτέμβριο. Παρ΄ όλα αυτά, δεν έχουμε εγκαταλείψει τις προσπάθειές μας» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μάρκου, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 28ης Απριλίου 2020, μετά από σχετική ερώτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σπάτων Αρτέμιδος, Νίκου Δάρδαλη.

«Υπάρχει φοβερή αγωνία, δικαιολογημένη, και από τους γονείς και από τους καθηγητές, ότι δεν μπορεί να ανοίξει το Σεπτέμβριο αυτό το πράγμα που λέγεται 2ο γυμνάσιο - κοντέινερ και να μπουν τα παιδιά, 20, 25, σε κοντέινερ, με όλα τα δεδομένα τα επιδημιολογικά να λένε ότι θα έχουμε κάποιο είδος αναζωπύρωσης.  Δεν θα εξαφανιστεί ο κορωνοϊός το φθινόπωρο. Θα προχωρήσει ο δήμος στη μετεγκατάσταση σε ένα κανονικό κτίριο μέχρι το Σεπτέμβριο;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δάρδαλης.

Δεκατρία χρόνια στα κοντέινερ
Σημειώνεται ότι το πρώτο σχολικό κουδούνι της χρονιάς 2019-2020 βρήκε για 13ο συνεχόμενο έτος το 2ο γυμνάσιο Αρτέμιδας να στεγάζεται σε κοντέινερ.

Μαθητές και Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων λένε «όχι» στην επαναλειτουργία του
Την ίδια στιγμή,  η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αρτέμιδας – Σπάτων, αναφέρει μεταξύ άλλων, σε σημερινή ανακοίνωσή της, ότι «δεν γίνεται οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας να γυρίσουν στις αίθουσες – κοντέινερ, αφού ο χώρος δεν αρκεί για να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις», ενώ τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος Αττικής ενημέρωσε, μέσω της σελίδας του στο Facebook, ότι με επιστολή του ζήτησε την εξαίρεση λειτουργίας του σχολείου, για τον ίδιο λόγο.
Σύμφωνα με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος Αττικής η ειστολή είχε ως αποδέκτες την  υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως, τον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια, τον αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής, Αθ. Αυγερινό, το διευθυντή Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Στ. Καπέλλα, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, και το δήμαρχο Σπάτων-Αρτέμιδος, Δ. Μάρκου.

Σχετικά άρθρα





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια