Μαζεύουν υπογραφές και υποσχέσεις οι γονείς των παιδιών του 2ου γυμνασίου Αρτέμιδος


Ότι αναγνωρίζουν και οι ίδιοι ότι η ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασης του 2ου γυμνασίου Αρτέμιδος και κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, είπαν, ο δήμαρχος Σπάτων - Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου και οι αντιδήμαρχοι  Χρήστος Σερέτης και Γιάννης Παραχεράκης στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος Αττικής, σύμφωνα με ανάρτηση του συλλόγου στο Facebook, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, με θέμα το αίτημα του συλλόγου για μετεγκατάσταση του σχολείου σε κατάλληλο κτίριο.

Το πρώτο σχολικό κουδούνι της χρονιάς 2019-2020 βρήκε για 13ο συνεχόμενο έτος το 2ο γυμνάσιο Αρτέμιδας να στεγάζεται σε κοντέινερ και, εν μέσω πανδημίας η μετεγκατάστασή του κρίνεται επιτακτική από τους γονείς, αλλά είχε χαρακτηριστεί «ουτοπική» από το δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρη Μάρκου, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 28ης Απριλίου 2020, μετά από σχετική ερώτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σπάτων Αρτέμιδος, Νίκου Δάρδαλη.

Σχετικά άρθρα


Ο Σύλλογος έχει εδώ και μέρες ενημερώσει ότι οι γονείς δεν σκοπεύουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, στις 18 Μαΐου, οπότε επαναλειτουργούν τα γυμνάσια, ενώ στις αρχές του μήνα έστειλε επιστολή στο υπουργείο Παιδείας, με την οποία ζητούσε την εξαίρεση των μαθητών από τα μαθήματα που ξεκινούν τη Δευτέρα, 18 Μαΐου στα γυμνάσια και στην α΄ και β΄ τάξη των λυκείων της χώρας και, παράλληλα, συγκεντρώνει σχετικές «ηλεκτρονικές υπογραφές» των γονιών των μαθητών.

Σχετικά άρθρα



Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, Νίκο  Ευσταθιάδη, το σχολείο έχει 330 μαθητές, χωρισμένους σε 14 τμήματα, τα οποία στεγάζονται σε αίθουσες – κοντέινερ, 30 τετραγωνικών, στις οποίες, σύμφωνα με τα μέτρα που έχει λάβει  το υπουργείο Παιδείας για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, δεν μπορούν να κάνουν μάθημα πάνω από πέντε, έξι παιδιά. «Θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον τρεις βάρδιες» μαθημάτων, εκτιμά ο Νίκος Ευσταθιάδης και συμπληρώνει ότι στα προβλήματα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο σχολείο προστίθεται και το ότι διαθέτει μόνο δυο, τρεις τουαλέτες, καθώς και το ότι καθαρίστρια υπάρχει στο σχολείο μόνο το απόγευμα, ενώ αυτοί ζητούν να βρίσκεται στο σχολείο από το πρωί.

Σχετικά άρθρα

Πάντως, το δημοτικό συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδος, στη συνεδρίαση της 28ης Απριλίου 2020, ψήφισε, με δώδεκα «ναι», εννέα «όχι» και οκτώ «παρών», την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σπάτων Αρτέμιδος, η οποία περιέχει σειρά μέτρων ανακούφισης των δημοτών από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, ανάμεσα σε αυτά και την «άμεση μετεγκατάσταση του 2ου γυμνασίου Αρτέμιδας σε κτηριακή υποδομή μέχρι την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς».

Σχετικά άρθρα


Η ανάρτηση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος Αττικής στο Facebook, μετά τη συνάντηση με το δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος και τους δύο αντιδημάρχους

Αγαπητοί γονείς,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας και τον Δήμαρχο Δημήτρη Μάρκου, τον Αντιδήμαρχο Αρτέμιδος Σερέτη Χρήστο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για την σχολική στέγη Παραχεράκη Γιάννη.
Μεταφέραμε την αγανάκτησή μας και εξηγήσαμε ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ αλλά και την κίνηση που κάνουμε με τις επιστολές προς τους αρμόδιους και τη συγκέντρωση των email των γονέων.
Είπαν ότι αναγνωρίζουν και οι ίδιοι ότι η ανάγκη μετεγκατάστασης του 2ου Γυμνασίου στη Βραυρώνα είναι άμεση και κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα μας ενημερώσουν εκ νέου για τις εξελίξεις.
Περιμένουμε λοιπόν όλοι με αγωνία τα νεότερα της ερχόμενης εβδομάδας και σας παρακαλούμε να σταθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή που πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε αποφασισμένοι και δεν θα κάνουμε πίσω, ούτε τώρα αλλά ούτε τον Σεπτέμβρη.
Υπενθυμίζουμε ότι έχει μεγάλη σημασία να λάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερα email ΚΥΡΙΩΣ για την πρόθεσή μας τον Σεπτέμβρη να μην βρεθούν τα παιδιά μας στα κοντέινερ.
Σας θυμίζουμε πως θέλουμε από εσάς ένα απλό email προς τον σύλλογο με το παρακάτω κείμενο (δεν εκθέτουμε κανέναν ονομαστικά, στους αρμόδιους αναφέρεται μόνο ο αριθμός των email που λαμβάνουμε).
Στείλτε το email στον σύλλογο, εδώ
gimnasioartemidos2@outlook.com
στο οποίο γράφουμε αυτό το κείμενο και το ονοματεπώνυμο μας :
Είμαι γονιός μαθητή / μαθήτριας του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος που εδώ και 15 χρόνια στεγάζεται «προσωρινά» εξ ολοκλήρου σε κοντέινερ.
Αν και πάντα αυτό αποτελούσε πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του σχολείου αλλά και στην υγεία των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών τους, τα τελευταία χρόνια τα κοντέινερ έχουν διαλυθεί με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι και οι απαράδεκτες συνθήκες να είναι ακόμα χειρότερα.
Δεν θα στείλω το παιδί μου σχολείο στις 18 Μαΐου καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα τήρησης των μέτρων που εξέδωσε η Κυβέρνηση για τη λειτουργία των σχολείων, ούτε αποστάσεις, ούτε σωστή υγιεινή.
Επιπλέον το εν λόγο σχολείο είναι σε μεγάλη απόσταση από τον τόπο κατοικίας μου και η μεταφορά του παιδιού μου πολύ δύσκολη αυτή τη χρονική περίοδο.
Τα ίδια ισχύουν και για το Σεπτέμβρη οπότε η μόνη λύση μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2020 είναι να υπάρχει κανονικό κτίριο στην περιοχή της Βραυρώνας να στεγαστεί το σχολείο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια