Πιέζουν για μετεγκατάσταση του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος – Συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή



Πιέζει για τη μετεγκατάσταση του σχολείου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος Αττικής. Όπως ενημερώνει από την επίσημη σελίδα του στο Facebook, θα υπάρξει συνάντηση, αυτήν την εβδομάδα, με τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του σχολείου το οποίο εδώ και 15 χρόνια στεγάζεται σε κοντέινερ.
Ο Σύλλογος ενημερώνει ότι οι γονείς δεν σκοπεύουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, στις 18 Μαΐου, οπότε επαναλειτουργούν τα γυμνάσια, ενώ σύμφωνα με παλιότερη ανακοίνωσή τους έχουν στείλει επιστολή και στο υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την εξαίρεση του σχολείου από την επαναλειτουργία τυο μετά την αναστολή λόγω πανδημίας.

Ενόψει της συνάντησης με τη Δημοτική Αρχή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου γυμνασίου Αρτέμιδος καλεί τους γονείς των μαθητών του σχολείου να συναινέσουν στο παρακάτω κείμενο:

Είμαι γονιός μαθητή / μαθήτριας του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος που εδώ και 15 χρόνια στεγάζεται «προσωρινά» εξ ολοκλήρου σε κοντέινερ.
Αν και πάντα αυτό αποτελούσε πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του σχολείου αλλά και στην υγεία των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών τους, τα τελευταία χρόνια τα κοντέινερ έχουν διαλυθεί με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι και οι απαράδεκτες συνθήκες να είναι ακόμα χειρότερα.
Δεν θα στείλω το παιδί μου σχολείο στις 18 Μαΐου καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα τήρησης των μέτρων που εξέδωσε η Κυβέρνηση για τη λειτουργία των σχολείων, ούτε αποστάσεις, ούτε σωστή υγιεινή.
Επιπλέον το εν λόγο σχολείο είναι σε μεγάλη απόσταση από τον τόπο κατοικίας μου και η μεταφορά του παιδιού μου πολύ δύσκολη αυτή τη χρονική περίοδο.
Τα ίδια ισχύουν και για το Σεπτέμβρη οπότε η μόνη λύση μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2020 είναι να υπάρχει κανονικό κτίριο στην περιοχή της Βραυρώνας να στεγαστεί το σχολείο.
Έχετε το χρόνο όλοι οι αρμόδιοι να εργαστείτε προς αυτή την κατεύθυνση.


Σχετικά άρθρα







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια