Σύγκρουση εκατοντάδων ατόμων με τα ΜΑΤ στην Αγία Παρασκευή - Καταγγελίες από τον δήμαρχο
Επεισόδια ξέσπασαν το δεύτερο βράδυ της άρσης των μέτρων, που είχαν τεθεί σε ισχύ λόγω κορωνοϊού, στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής. 

Ειδικότερα, άγνωστος αριθμός ατόμων συγκεντρώθηκε στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου, με αποτέλεσμα να επέμβει στο σημείο η Αστυνομία για να τους απομακρύνει, καθώς η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων ισχύει ακόμη.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου 400 νεαροί που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και έπιναν, μόλις είδαν αστυνομικούς να φτάνουν στο σημείο άρχισαν να πετούν εναντίον τους μπουκάλια και πέτρες.
Οι Αρχές ανταπέδωσαν με ρίψη χημικών. 
Η ένταση εξομαλύνθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Καταγγελίες από τον δήμαρχο
Ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο, κατήγγειλε πως η πλατεία «έχει γίνει άβατο» εδώ και πολλά χρόνια και έκανε λόγο ακόμη και για διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε: «Είχαμε μέχρι πρότινος το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και όχι μόνο. Αυτοί που συγκεντρώνονταν, εκτός ελαχίστων νεαρών από την Αγία Παρασκευή, οι υπόλοιποι έρχονταν από άλλες περιοχές Σπάτα, Παιανία, Χαλάνδρι, Αιγάλεω, Γλυκά Νερά, Νέα Ιωνία και πάει λέγοντας Είναι ωραία η πλατεία μας και την αγάπησε όλη η Αττική ή έχουμε καλή πραμάτεια; Μάλλον το δεύτερο».
Παράλληλα, ο Βασίλης Ζορμάς υποστήριξε ότι τα δυο τελευταία βράδια μαζεύτηκαν στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη περισσότερα από 800 άτομα. 

Η ανάρτηση του Βασίλη Ζορμπά στο Facebook
Η πλατεία του Αη- Γιάννη έχει γίνει άβατο εδώ και πολλά χρόνια . Οι συντριπτική πλειοψηφία των γύρω κατοίκων της πλατείας δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν. Είχαμε μέχρι πρότινος το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και όχι μόνο. Αυτοί που συγκεντρώνονταν, εκτός ελαχίστων νεαρών από την Αγία Παρασκευή, οι υπόλοιποι έρχονταν από άλλες περιοχές, Σπάτα, Παιανία, Χαλάνδρι, Αιγάλεω, Γλυκά Νερά, Νέα Ιωνία και πάει λέγοντας.
Είναι ωραία η πλατεία μας και την αγάπησε όλη η Αττική ή έχουμε καλή πραμάτεια; Μάλλον το δεύτερο.
Χθες, σήμερα μετά από πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικών μέσων, με τη λήξη της καραντίνας, μαζεύτηκαν περισσότερα από 800 άτομα!!!
Η πόλη μας, η Αγία Παρασκευή, στο θέμα κρουσμάτων κορωνοϊού είναι «καθαρή», δηλαδή είχαμε ελάχιστα κρούσματα. Τέτοιου είδους συνωστισμοί αποτελούν ωρολογιακές βόμβες για την μετάδοση του κορωνοϊού.
Κάποιοι ίσως θεωρούν ότι ως δήμαρχος δεν έπρεπε να ενημερώσω τα αρμόδια όργανα που εκ του νόμου, οφείλουν να προστατεύσουν την κοινωνία από την μεταδοτικότητα της πανδημίας.
Βέβαια, η αστυνομία δε περίμενε από μένα να ενημερωθεί, ήταν ήδη ενήμερη από δεκάδες παροικούντες πέριξ της πλατείας.
Σήμερα λοιπόν, η αστυνομία πήγε στην πλατεία, για να περιφρουρήσει την πόλη, από την παραβατικότητα.
Είμαι υποχρεωμένος, εκ της θέσεώς μου, να ζητήσω αύριο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να προστατεύσει την πόλη μας, από την ευρύτατη διακίνηση ναρκωτικών και την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Όσον αφορά στις απειλές που δέχομαι από κάποιους, μία απάντηση και μόνο... αν φοβόμουν θα καθόμουνα σπίτι μου.
Οφείλω να προστατέψω την πόλη που με εξέλεξε δήμαρχο και θα το κάνω με οποιοδήποτε κόστος.
Περιμένω αύριο και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για τα προβλήματα της συγκεκριμένης πλατείας και της ευρύτερης περιοχής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια