Δημοτικό συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδος – Είχαν ψηφίσει «απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για έξι μήνες» και τώρα ψήφισαν «απαλλαγή μόνο για το διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί»


Στα αναφερόμενα στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ 68/Α΄/20.03.2020 με κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, έμεινε, με απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδος, στη 10η, δια περιφοράς συνεδρίαση της 26ης Μαΐου 2020, στην οποία τα μέλη του ψήφισαν, ομόφωνα, την εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου, σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων της περιοχής απαλλάσσονται, από τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων και από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού μόνο για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λειτουργίας τους.

Είχαν ψηφίσει «άμεση απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο»
Κατά τη διάρκεια της 8ης με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, της 28ης Απριλίου 2020, μετά από διαφωνίες, έντονες αντιπαραθέσεις, ειρωνικά σχόλια, στιγμές αμηχανίας, αλλά εμφανούς άγνοιας των κανόνων λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, ψηφίστηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σπάτων Αρτέμιδος, η οποία περιέχει σειρά μέτρων ανακούφισης των δημοτών από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ένα από αυτά τα μέτρα ήταν και η «άμεση απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο».

Η πρόταση ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια της 8ης με τηλεδιάσκεψη συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, της 28ης Απριλίου 2020 και έλαβε δώδεκα «ναι», εννέα «όχι» και οκτώ «παρών» και τον αριθμό 55.

Την πρόταση, εκτός από τη Λαϊκή Συσπείρωση Σπάτων Αρτέμιδος, ψήφισε η «Ανανεωτική Ανεξάρτητη Συμμαχία Σπάτων Αρτέμιδας» (ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α.).
«Παρών» ψήφισαν οι Αντώνης Νομικός, Χρήστος Σερέτης, Γιώργος Πάσχος, Σπυριδούλα Ιωαννίδου, Αντώνης Φύτρος, Δονάτος Γκέλιας από την παράταξη «Στοχεύουμε Μαζί» του δημάρχου και Φίλιππος Αργυρός και  Στέφανος Κατής από την «Προοδευτική Συνεργασία Πολιτών».

Στην προχθεσινή, δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, «παρόντες» ήταν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και όλοι τους ψήφισαν «ναι» στην απαλλαγή μόνο για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λειτουργίας τους.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν μέσω e mail. Το «ναι» σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να είναι μονόδρομος, προκειμένου να ανακουφιστούν άμεσα οι επιχειρήσεις του δήμου, όμως ενδιαφέρον θα έχει η τοποθέτηση των δημοτικών συμβούλων σχετικά με το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και το να μάθουμε αν θα ακολουθήσουν άλλες αποφάσεις για την τόνωση του εμπορικού κόσμου του δήμου και αν μια απαλλαγή των ντόπιων επιχειρήσεων από τα δημοτικά τέλη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που έμειναν κλειστές λόγω κορωνοϊού, είναι εξαιρετικά απαγορευτική για τα οικονομικά του δήμου.

Οι σχετικές με τα δημοτικά τέλη προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Σπάτων - Αρτέμιδας που ψηφίστηκαν στις 28 Απριλίου 2020 
  • Άμεση απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
  • Άμεση απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.).
  • Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών.
  • Αναστολή των δημοτικών τελών για το επόμενο τετράμηνο στους μικρούς επαγγελματίες που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ.
  • Πλήρης απαλλαγή ή τουλάχιστον μεγάλη ελάφρυνση για δημοτικά τέλη και για εργαζομένους που έχασαν την δουλειά τους ή αναστάλθηκε η σύμβαση τους,

Σχετικά άρθρα





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια