Τι λέει η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σπάτων – Αρτέμιδος για την επαναλειτουργία των σχολείων




Σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει, σε συνεργασία με το δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρη Μάρκου και έχουν ως στόχο την προστασία της υγείας των μαθητών και του προσωπικού των σχολείων του δήμου, κατά την επαναλειτουργία τους, τη Δευτέρα, 11 Μαΐου, ενημερώνει η  Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με επιστολή της προς τους γονείς και κηδεμόνες.

Η επιστολή της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σπάτων – Αρτέμιδος

Προμήθεια αντισηπτικών, απολυμαντικών, κρεμοσάπουνο και λοιπών ειδών υγιεινής
Πλην των ποσοτήτων από τα παραπάνω υλικά με τα οποία προμηθεύσαμε κάθε σχολείο, επιχορηγήθηκαν τα σχολικά ταμεία, ώστε οι διευθυντές να επιλέξουν και να προμηθευτούν οποιοδήποτε υλικό νομίζουν αυτοί ότι τους είναι απαραίτητο για την καθημερινή καθαριότητα των χώρων των σχολείων και της υγιεινής των χεριών των μαθητών και του προσωπικού, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του ΕΟΔΥ

Με δήλωσή τους, οι διευθυντές και οι διευθύντριες μας γνωστοποίησαν ότι υπάρχει επάρκεια σε κάθε σχολείο των παραπάνω υλικών.

Έχει ληφθεί μέριμνα για την προμήθεια ειδών προστασίας του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων και συγκεκριμένα προστατευτικών χειρουργικών μασκών, γαντιών μιας χρήσης, στολής εργασίας και πλαστικών ποδιών μιας χρήσης.

Η Σχολική Επιτροπή θα προωθήσει άμεσα προς τα σχολεία τα περιγραφόμενα σε σχετική απόφαση της υπουργού Παιδείας υλικά, μόλις αυτή τα παραλάβει.

Κλιματιστικά μηχανήματα
Γίνεται συντήρηση και βιολογικός καθαρισμός των φίλτρων και της εσωτερικής μονάδας. Η χρήση τους είναι στη διακριτική ευχέρεια των διευθυντών και διευθυντών των σχολείων, σύμφωνα με τις οδηγίες που αυτοί έχουν λάβει ή θα λάβουν από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Απολύμανση χώρων
Θα γίνει απολύμανση - μικροβιοκτονία, για τον COVID 19, των χωρών των σχολείων, από πιστοποιημένη εταιρεία, πριν την έναρξη των μαθημάτων, η οποία θα επαναλαμβάνεται ενδιάμεσα και στο τέλος κάθε εβδομάδας, μέχρι τη λήξη των μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου των πανελληνίων εξετάσεων.

Σαπουνοθήκες – μηχανισμοί χειροπετσετών
Γίνεται αντικατάσταση των κατεστραμμένων επιτοίχιων σαπουνοθηκών και μηχανισμών χειροπετσετών στις τουαλέτες των μαθητών.

Μάσκες προστασίας
Θα χορηγηθούν, σε όλους τους μαθητές και το προσωπικό των σχολείων, δύο υφασμάτινες, μη ιατρικές μάσκες, για προσωπική τους χρήση. Η χορήγησή στους μαθητές θα ξεκινήσει την πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων, σε κάθε τμήμα.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η χρήση των μασκών είναι προαιρετική και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής, βρίσκεται, δε, στη διακριτική ευχέρεια του χρήστη (μαθητή, κηδεμόνα, εκπαιδευτικού).

Σας γνωρίζουμε ότι είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων μας, ώστε να τους παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια μας ζητηθεί, σε θέματα της αρμοδιότητάς μας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια