Η πρόταση του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων του δήμου




Απόφαση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων του δήμου έλαβε κατά τη σημερινή, 11η, έκτακτη, δια περιφοράς συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδος.

Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε υπόψη του εισήγηση – ψήφισμα του διαπαραταξιακού συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε στις 21 Μαΐου 2020, αποτελούμενο από τον Γιάννη Παραχεράκη, από την παράταξη «Στοχεύουμε Μαζί» του δημάρχου, την Άννα Ραφτοπούλου από την «Ανανεωτική, Ανεξάρτητη Συμμαχία Σπάτων Αρτέμιδος» (ΑΝΑΣΣΑ), τον Φίλιππο Αργυρό από την «Προοδευτική Συνεργασία Πολιτών», τον Βασίλη Κουτρουμπίνη από την «Λαϊκή Συσπείρωση Σπάτων Αρτέμιδος» και τον Χαράλαμπο Στρατίκη από την «Πορεία Ενωτική» και αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων ως εξής:

α) Ως προς τη Δημοτική Ενότητα Σπάτων και για τις εντός σχεδίου περιοχές προτείνεται οριζόντια μείωση σε όλες τις υπάρχουσες ζώνες της τάξεως του 25%.
β) Για τη Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδος προτείνεται μείωση της τάξης του 10%.
 Επίσης, προτείνει και τα ακόλουθα:
α) Για τα επιχειρηματικά πάρκα, επειδή δεν υπάρχει σύστημα προσδιορισμού αντικειμενικών αξιών έως σήμερα και ο υπολογισμός γίνεται με συγκριτικά στοιχεία, προτείνεται ο καθορισμός αντικειμενικής αξίας τέτοιας ώστε η τιμή του οικοπέδου να ανέρχεται μέχρι το ποσό των 75€, ανάλογα δε με αυτό, να διαμορφωθεί και η τιμή ζώνης.
 β) Για το Αθλητικό πάρκο (ΜΑΖΑΡΕΚΟ), περιοχή η οποία βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης, χωρίς όμως Πράξη Εφαρμογής, προτείνεται η τιμή των 25€/τ.μ. σύμφωνα με αγοραπωλησίες που έγιναν το έτος 2019.


Μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Δάρδαλης και Βασίλης Κουτρουμπίνης, από τη  «Λαϊκή Συσπείρωση Σπάτων Αρτέμιδος».




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια