Συνάντηση περιφερειάρχη με δημάρχους της Ανατολοκής Αττικής, για τη Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων




 Στην αξιολόγηση των προτάσεων χωροθέτησης της διαδημοτικής Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ) στην Ανατολική Αττική, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση του έργου, το οποίο θα επιφέρει μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων, κατά 30 ευρώ ανά τόνο.

Αυτό αποφασίστηκε στη συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με τους δημάρχους Μαρκοπούλου Κώστα Αλαγιάννη, Παιανίας Ισίδωρο Μάδη, Σπάτων - Αρτέμιδας Δημήτρη Μάρκου και Ραφήνας - Πικερμίου Ευάγγγελο Μπουρνούς, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα, του επιστημονικού συνεργάτη του σε θέματα Διαχείρισης Απορριμμάτων Α. Μαυρόπουλου, του στελέχους του ΕΔΣΝΑ Γ. Χουντή και στελέχη των δήμων.
Ο περιφερειάρχης ζήτησε, παράλληλα, επιτάχυνση των ενεργειών για τη δημιουργία δικτύου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων. «ΕΔΣΝΑ και δήμοι να συνεργαστούν δημιουργικά προκειμένου η διαχείριση του μεγαλύτερου μέρους των αποβλήτων να γίνεται αποκεντρωμένα, σε τοπικό επίπεδο και μέσα από ένα δίκτυο διαδημοτικών συνεργασιών. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μια υποδειγματική πρότυπη μονάδα επεξεργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια