Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Άγιο Φως


Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, με αεροσκάφος της AEGEAN, από τα Ιεροσόλυμα,  το Άγιο Φως το οποίο μετέφερε στα Σπάτα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ μέσα σε ειδικό φανάρι.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» έγινε με αεροσκάφος Α320neo της AEGEAN, περίπου στις 20.30.Το Άγιο Φως παραδόθηκε στον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαο Χατζηνικολάου και λίγο αργότερα ξεκίνησε η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια, με συγκεκριμένα αεροσκάφη της AEGEAN και της Olympic Air.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, ταξίδεψε ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης Ιερό Ναό Αναστάσεως και παρέλαβε το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄.

Στην αποστολή για την τελετή αφής και μεταφοράς του Αγίου Φωτός, εκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών και τον έξαρχο του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτη Ραφαήλ, παρέστησαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Συνόδου Ορθοδοξίας και τα μέλη της Συνόδου, Θανάσης Δαβάκης, βουλευτής της ΝΔ και Γιάννης Σαρακιώτης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Σάββας Αναστασιάδης και Βασίλης Οικονόμου, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια