Πώς λειτουργεί το Σπιτάκι Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης έξω από το Δημοτικό Στάδιο των Σπάτων

 

Στα Σπιτάκια της Ανακύκλωσης κάποια από τα απορρίμματά μας έχουν αξία και κερδίζουμε 1 ευρώ με την επιστροφή 33 συσκευασιών, μεταλλικών, πλαστικών ή γυάλινων.

 


Ένα τέτοιο «Σπιτάκι» βρίσκεται έξω από το Δημοτικό Στάδιο των Σπάτων, στην γωνία των οδών

Διαδόχου Κωνσταντίνου και Γεωργίου Κατσούλη.

 


Εκεί υπάρχει εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας που μπορεί αυτόματα να παραλαμβάνει άδειες συσκευασίες,  σε ειδική χοάνη υποδοχής,  με υψηλή ταχύτητα παραλαβής έως 40 ανά λεπτό.

Ο εξοπλισμός αυτός αναγνωρίζει και διαχωρίζει τις συσκευασίες ανά υλικό με την χρήση ειδικών αισθητήρων. Τις συμπιέζει ή τις τεμαχίζει, επιτυγχάνοντας μείωση όγκου έως 90%. Τις συλλέγει σε ειδικό ενσωματωμένο κλειστό αποθηκευτικό χώρο. Παράλληλα, εκτυπώνει και αποστέλλει όλα τα στατιστικά στοιχεία, όπως τον αριθμό, το είδος συσκευασιών ανά υλικό, το ποσό παρεχόμενου ανταποδοτικού κινήτρου ανά υλικό, το ποσό δωρεάς υπέρ της ενίσχυσης κοινωνικού σκοπού ανά υλικό και άλλα.


Αυτομάτως, εκτυπώνει και παραδίδει στον ανακυκλωτή απόδειξη του ανταποδοτικού αντιτίμου και κουπόνιαμε διάφορες προσφορές, για παράδειγμα κουπόνια διαγωνισμών, κουπόνια προωθητικών ενεργειών, κουπόνια δωρεάν προϊόντων και άλλα.

Αν ο ανακυκλωτής επιθυμεί, αντί να παραλάβει αυτά τα κουπόνια, μπορεί να δωρίσει την αξία του χρηματικού αντίτιμου υπέρ κάποιου κοινωνικού σκοπού.

Πιο αναλυτικά, για τις επιστρεφόμενες γυάλινες, πλαστικές και μεταλλικές συσκευασίες, που επιστρέφονται για ανακύκλωση στα αυτόματα μηχανήματα του κάθε Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ο καταναλωτής, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία:


- Πατά το κουμπί πράσινου χρώματος και αυτόματα παραλαμβάνει μία απόδειξη με το σύνολο της αξίας του ανταποδοτικού κινήτρου για τις επιστρεφόμενες συσκευασίες, την οποία χρησιμοποιεί για δωρεάν αγορές σε συμβεβλημένα καταστήματα.

 

- Πατά το κουμπί κίτρινου χρώματος και παραλαμβάνει ένα κουπόνι με το σύνολο της αξίας του ανταποδοτικού κινήτρου για τις επιστρεφόμενες συσκευασίες, που το έχει δωρίσει υπέρ κάποιου επιλεγμένου κοινωνικού σκοπού.


Στους καταναλωτές μπορεί να δίνονται και άλλες προσφορές, όπως κουπόνια διαγωνισμών, κουπόνια προωθητικών ενεργειών, κουπόνια δωρεάν προϊόντων και άλλα.

 

Στην οθόνη κάθε μηχανήματος εμφανίζονται οδηγίες για τη διαδικασία της λειτουργίας του εξοπλισμού.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια