Σαν σήμερα το 2002 έφυγε από τη ζωή ο σπαταναίος Μήτσος Δημητρίου



Στις 2:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης 18 Απριλίου του 2002 έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης (Μήτσος) Δημητρίου, σε ηλικία 54 χρόνων, χτυπημένος από καρκίνο. Η νεκρώσιμη ακολουθία πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου το απόγευμα, στα Σπάτα, όπου γεννήθηκε, στις 20 Ιανουαρίου του 1948.

H «ΠΑΕ Παναθηναϊκός» είχε εκφράσει «τη βαθύτατη θλίψη» της «για το θάνατο του παλαίμαχου παίκτη της ομάδας και επίλεκτου μέλους της παναθηναϊκής οικογένειας, Μήτσου Δημητρίου, που απεβίωσε νικημένος από την επάρατο νόσο».



Ο Μήτσος Δημητρίου φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι για ένδεκα ολόκληρα χρόνια. Έπαιξε για πρώτη φορά ποδόσφαιρο στον «Αήττητο Σπάτων», έγινε όμως περισσότερο γνωστός με την ομάδα της «Α.Ε. Χαλανδρίου», από την οποία μεταγράφηκε το 1968 στον «Παναθηναϊκό», όπου αγωνίστηκε έως το 1979.

Η κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν η παρουσία στον τελικό του Γουέμπλεϊ για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, όπου ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Άγιαξ με 2-0.

Με την πράσινη φανέλα κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα και δυο Κύπελλα Ελλάδος. Με τα χρώματα της Εθνικής αγωνίστηκε 12 φορές.

Αγωνιζόμενος στον «Παναθηναϊκό» σημείωσε 25 γκολ σε 255 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και πέντε γκολ για το Κύπελλο Ελλάδας.


Το Δημοτικό Στάδιο Σπάτων έχει το όνομά του



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια