Ο Γεώργιος Μπαϊρακτάρης νέος πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αρτέμιδος


Η εκλογή του προέδρου του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Αρτέμιδας, του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, για το χρονικό διάστημα έως ο τέλος του χρόνου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023.

Ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος του πρώτου κατά σειρά εκλογής συνδυασμού στη Δημοτική Κοινότητα Αρτέμιδας Σπύρος Αρμύρος έχει ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξή του, την Ανανεωτική Ανεξάρτητη Συμμαχία Σπάτων Αρτέμιδος  (ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α.), της Άννας Ραφτοπούλου. Εκπίπτει του αξιώματος του προέδρου της δημοτικής κοινότητας και, επομένως, δεν μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα.

Επομένως, υποψηφιότητα έθεσε η δεύτερη σε σταυρούς κοινοτική σύμβουλος του πρώτου συνδυασμού στη δημοτική κοινότητα, της ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α., η Μαρία Αμπατζή-Βλαχάκη.

Στους παρευρισκόμενους συμβούλους δόθηκαν ένα λευκό ψηφοδέλτιο και ένα ψηφοδέλτιο με το όνομα της και Μαρίας Αμπατζή-Βλαχάκη με το όνομα του Γεωργίου Μπαϊρακτάρη. Ο Γεώργιος Μπαϊρακτάρης είναι ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος και προέρχεται από την παράταξη του νυν δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρη Μάρκου, την παράταξη «Στοχεύουμε Μαζί». Πρόκειται για τον δεύτερο, κατά σειρά εκλογής συνδυασμό στη συγκεκριμένη κοινότητα.

Με τα μέλη του συμβουλίου να έχουν το δικαίωμα ενός σταυρού προτίμησης στο ψηφοδέλτιο και με τα λευκά ψηφοδέλτια να μην προσμετρούνται στα έγκυρα υπέρ κανενός υποψηφίου, κατά την εξαγωγή του αποτελέσματος της πρώτης ψηφοφορίας διαπιστώθηκε ότι κανένας από τους υποψηφίους δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου, καθώς η Μαρία Αμπατζή-Βλαχάκη έλαβε έναν σταυρό προτίμησης και ο Γεώργιος Μπαϊρακτάρης τέσσερις. Δυο μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου ψήφισαν «λευκό» και τρία ψηφοδέλτια ήταν άκυρα.

Ακολούθησε δεύτερη ψηφοφορία, κατά την οποία εκλέχτηκε πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας ο Γεώργιος Μπαϊρακτάρης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δεύτερης ψηφοφορίας η Μαρία Αμπατζή-Βλαχάκη έλαβε δύο σταυρούς προτίμησης και έξι ο Γεώργιος Μπαϊρακτάρης. Δυο μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου ψήφισαν «λευκό».

Παρόντες οι σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος, Μαρία Αμπατζή-Βλαχάκη, Δήμητρα Σαρρή, Γεώργιος Μπαϊρακτάρης, Αντώνιος Διαμάντης, Άννα Τσιτσάνη, Γεωργία Μπανάκα –Φουσέκη, Κωνσταντίνος Μαργέτης,  Κωνσταντίνα Σταμέλου, Ελευθερία Εμφιετζή,  Σπυρίδων Αρμύρος. Δεν προσήλθε η Δήμητρα Δαβάκη.


Ο πρώην πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρτέμιδος, Σπύρος Αρμύρος, ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α. της Άννας Ραφτοπούλου στις 4 Ιανουαρίου 2023, κάνοντας το γνωστό με ανάρτησή του, στην οποία δεν ανέφερε τους λόγους της κίνησής του. Σχετική επιστολή είχε αποστείλει και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, Πέτρο Κατσούλη, ζητώντας να ανακοινωθεί η απόφασή του στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια