Σκουπίδια – Ο δήμος μπορεί να… μπορεί, εμείς θέλουμε;



Ο δήμος ανταποκρίνεται άμεσα στις κλήσεις για μάζεμα ογκωδών αντικειμένων όπως παλαιά έπιπλα, άχρηστες οικιακές συσκευές, στρώματα. Εμείς μπορούμε να συμμορφωθούμε;

Μήπως πρέπει να βάλουμε ένα χεράκι όλοι μας;
Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε παλιά έπιπλα και στρώματα πεταμένα στους δρόμους, αλλά δεν έχουμε βαρεθεί να τα φωτογραφίζουμε, να δημοσιεύουμε τις φωτογραφίες τους στο Facebook και να σχολιάζουμε το πόσο βρώμικος είναι ο δήμος μας και την αδυναμία της δημοτικής αρχής να λύσει το πρόβλημα.
Μήπως πρέπει να βάλουμε ένα χεράκι όλοι μας; Γιατί η αντιμετώπιση του προβλήματος αποτελεί και δείγμα του πολιτισμού μας. Και όσο οργανωμένος να είναι ένας δήμος, δεν μπορεί να έχει τόσους υπαλλήλους για να τρέχουν πίσω μας και να μαζεύουν ό,τι πετάμε, όπου θέλουμε, όταν θέλουμε.

«Ειδοποιείστε μας μια μέρα πριν και θα περάσουμε να τα πάρουμε»
Είχαμε πολλά και παλιά έπιπλα και θέλαμε να τα πετάξουμε. Όταν επικοινωνήσαμε με το αρμόδιο τμήμα του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, αρχικά, μας ενημέρωσαν ότι αν έχουμε κατάλληλο μεταφορικό μέσο μπορούμε να τα απορρίψουμε μόνοι μας σε χώρο του δημαρχείου. Μετά, μας ρώτησαν για την ποσότητα των ογκωδών αντικειμένων που θέλαμε να πετάξουμε. «Μην ανησυχείτε, μην αγχώνεστε» ήταν η απάντηση του ευγενέστατου, αρμόδιου υπαλλήλου, «πείτε μας πότε μπορείτε να βγάλετε αυτά τα αντικείμενα από το σπίτι, ειδοποιείστε μας μια μέρα πριν και θα περάσουμε να τα πάρουμε».

Και, μπορεί να πει κάποιος ότι αυτό γίνεται τώρα, που το συγκεκριμένο τμήμα του δήμου δεν έχει πολλή δουλειά, λόγω του ότι η Αρτέμιδα δεν έχει τον πληθυσμό της παραθεριστικής περιόδου. Ε, δεν θα χαθεί κι ο κόσμος αν κρατήσουμε κάποιες μέρες στο σπίτι μας όλα αυτά τα παλιά αντικείμενα που πετάμε δεξιά και αριστερά. Ούτε θα πάθουμε κάτι αν φορτώσουμε στο αυτοκίνητό μας όποια από αυτά τα αντικείμενα μπορούμε και τα πάμε μόνοι μας μέχρι το χώρο του δημαρχείου.

Σχετικά άρθρα



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια