Φράσεις που δεν τιμούν το δημοτικό συμβούλιο Σπάτων – Αρτέμιδος, στη συνεδρίαση της 28ης Απριλίου





Δημήτρης Μάρκου
Τα 80 ευρώ για τα οποία μιλάμε τώρα, τα έχουν εξοικονομήσει, ήδη,  οι γονείς από τις δραστηριότητες που κάνουν τα παιδιά και δεν έχουν καταβάλει τα 30 ευρώ το μήνα...

Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου, αναφερόμενος στο αν θα πρέπει ο δήμος να ενισχύσει με τάμπλετ τους μαθητές που δεν έχουν τα μέσα να ανταποκριθούν στη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Πρότεινε, δηλαδή, οι γονείς τους να δώσουν τα 80 ευρώ που κοστίζει ένα τάμπλετ, από την αποταμίευση που έχουν κάνει, από τα χρήματα που δεν δίνουν για τις διάφορες δραστηριότητες των παιδιών τους, αναλαμβάνοντας, κατά κάποιον τρόπο, ρόλο συμβούλου οικιακής οικονομίας των νοικοκυριών του δήμου.

Δημήτρης Μάρκου
Δεν μπορεί κάποιος που είναι φίλος του Κρόκου να πάρει τάμπλετ και το άλλο το παιδάκι που δεν είναι φίλος του Κρόκου… Να κρίνει ο Κρόκος, ο «X» Κρόκος…

Αυτό είπε ο  δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου, αναφερόμενος στην καταγραφή, από τους διευθυντές των σχολείων, των περιπτώσεων των παιδιών που δεν διαθέτουν τα μέσα για να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με στόχο την παράδοση τάμπλετ σε αυτούς, χρησιμοποιώντας το όνομα δημοτικού συμβούλου, ο οποίος εργάζεται ως εκπαιδευτικός.

Ο Νίκος Κρόκος είναι δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α. και διευθυντής δημοτικού σχολείου στο δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος και η συγκεκριμένη καταγραφή έχει ήδη γίνει από τους διευθυντές όλων των σχολείων, μετά από αίτημα του υπουργείου Παιδείας σε πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σχετικά άρθρα


Φίλιππος Αργυρός 
Έχω την εντύπωση ότι όλο αυτό που γίνεται τώρα, γίνεται για να το… «πουλήσουμε», στο «πελατολόγιό» μας, ο καθένας.

Αυτό είπε ο επικεφαλής της παράταξης «Προοδευτική Συνεργασία Πολιτών», Φίλιππος Αργυρός και αφού δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων, κυρίως, ίσως και μόνο, από τους δημοτικούς συμβούλους της ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α., αμέσως μετά πρότεινε τάμπλετ για όλα τα παιδιά, πουλώντας τα… καλύτερα στο δικό του… «πελατολόγιο».

Φίλιππος Αργυρός 
Και δεν κατάλαβα, γιατί κάθε οικογένεια θα πρέπει να πάει να πει στο διευθυντή το πρόβλημά της. Ο διευθυντής έρχεται αύριο και μου ζητάει την ψήφο, κύριε Κρόκο… Ο διευθυντής είσαι εσύ, που μεθαύριο πας και του χτυπάς την πόρτα και του λες «ψήφισέ με». 

Αυτό δήλωσε, συνεχίζοντας να μιλάει για το θέμα «τάμπλετ» ο επικεφαλής της παράταξης «Προοδευτική Συνεργασία Πολιτών», Φίλιππος Αργυρός.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΑΣΣΑ διαμαρτύρονται, φωνάζουν «ντροπή», αλλά ο ίδιος επιμένει να χρησιμοποιεί το όνομα δημοτικού συμβούλου στα παραδείγματά του…

Φίλιππος Αργυρός 
Ο διευθυντής που κατέχει μια δημόσια θέση καλείται να αξιολογήσει αν κάποιο παιδί έχει ανάγκη ή όχι και μετά θα πάει να του πει «κατεβαίνω υποψήφιος»; Αυτό είναι αξιολόγηση για εσάς; Και θα έρθω εγώ να σου πω αν χρειάζεται τάμπλετ το παιδί μου; Ποιος είσαι κύριε Κρόκο;

«Εξ ιδίων τα αλλότρια» το σχόλιο της δημοτικής συμβούλου της ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α., Ελένης Τσάκαλη.

Ψήφισε «όχι» σε πρόταση που δεν είχε ακούσει
Γιάννης Παραχεράκης
Εάν η πρόταση του κυρίου Δάρδαλη περιέχει και το θέμα των τάμπλετ, έχω την αίσθηση ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε στις επόμενες ψηφοφορίες.

Αυτό ρώτησε ο αντιδήμαρχος, Γιάννης Παραχεράκης μετά από ψηφοφορία πρότασης της Λαϊκής Συσπείρωσης Σπάτων – Αρτέμιδος, με μέτρα ανακούφισης των δημοτών από τις επιπτώσεις της πανδημίας, στην οποία συμμετείχε, ψηφίζοντας αρνητικά.
Ψήφισε, δηλαδή, «όχι» σε μια πρόταση που δεν είχε, ολοκληρωμένα ακούσει.


Πέτρος Κατσούλης
Καλό σας απόγευμα...

Με αυτή τη φράση εγκαταλείπει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ένα τέταρτο πριν τη λήξη του, ο πρόεδρός του, Πέτρος Κατσούλης, χωρίς να ψηφιστεί πρόταση που η ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α. είχε καταθέσει προς ψήφιση, αλλά καποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, θεωρούσαν ότι δεν έπρεπε να τεθεί προς ψήφιση, επειδή εμπεριέχεται σε προηγούμενη πρόταση που πέρασε από ψηφοφορία.

Ο πρόεδρος επιστρέφει, λίγο αργότερα, μετά από «μάχη» που έδωσε η ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α. και από τη συμβουλή της γραμματέως του, σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια