Κατηγορίες Ραφτοπούλου για τις «δια περιφοράς» συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Σπάτων – Αρτέμιδος




Ότι επιλέγει να γίνονται «δια περιφοράς» οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Σπάτων – Αρτέμιδος, ακόμα και όταν αφορούν σε σημαντικά για το δήμο θέματα,  κατηγορεί το δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρη Μάρκου, η επικεφαλής της Ανανεωτικής Ανεξάρτητης Συμμαχίας Σπάτων Αρτέμιδας (ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α.), Άννα Ραφτοπούλου, η οποία, σε ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, κάνει λόγο για «συνεχή πρακτική της έκτακτης δια περιφοράς ψήφισης σοβαρών θεμάτων, με ενημέρωση –προειδοποίηση πολλές φορές, έως και μόλις δύο ωρών».
«Ο μη σεβασμός της αντιπολίτευσης και του θεσμικού της ρόλου αποτελεί μόνιμη πολιτική επιλογή σας» γράφει η Άννα Ραφτοπούλου, απευθυνόμενη στο δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος και συνεχίζει, αναφέροντας: «Μια ισχυρή και σωστά οργανωμένη μείζων αντιπολίτευση, που ελέγχει σε βάθος τα θέματα που έρχονται προς ψήφιση, που υποβάλει προτάσεις, σας ενοχλεί και μάλλον σας ενοχλεί πολύ».

Η ανάρτηση της Άννας Ραφτοπούλου
Ξέρω πολλούς που δεν μπορούσαν όταν έπρεπε, επειδή δεν το έκαναν όταν μπορούσαν.
François Rabelais
Αυτή η έκφραση σημαδεύει την πορεία της Δημοτικής Αρχής του Δημήτρη Μάρκου την τελευταία 6ετία, που έχει την τύχη των πόλεων μας στα χέρια του. Τρανή απόδειξη αυτής της πολιτικά γλαφυρής κατάστασης αποτελεί η λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής που προεδρεύει ο ίδιος, με την συνεχή πρακτική της έκτακτης δια περιφοράς ψήφισης σοβαρών θεμάτων, με ενημέρωση –προειδοποίηση πολλές φορές, έως και μόλις δύο ωρών. Ο μη σεβασμός της αντιπολίτευσης και του θεσμικού της ρόλου αποτελεί μόνιμη πολιτική επιλογή σας. Μια ισχυρή και σωστά οργανωμένη μείζον αντιπολίτευση, που ελέγχει σε βάθος τα θέματα που έρχονται προς ψήφιση, που υποβάλει προτάσεις, σας ενοχλεί και μάλλον σας ενοχλεί πολύ. Όπως βέβαια μας ενοχλεί πολύ και εμάς, να βλέπουμε επαναλαμβανόμενες πάγιες ετήσιες ανάγκες του Δήμου όπως η «η πρόσληψη Ναυαγοσωστών» (που είναι θέμα αύριο) να χρειάζεται «…μόλις 25 ημέρες» (όπως κατά λέξη αναφέρεται σε απάντηση σε ερώτημα μας), για να ξαναγραφτεί στην ουσία, μια σελίδα. Σε λίγο θα ακούσουμε και το «Σου είπα σε πέντε λεπτά θα είμαι εκεί... Τι παίρνεις κάθε μισή ώρα;».

Δια περιφοράς οι τέσσερις από τις οκτώ συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Σπάτων – Αρτέμιδος εν μέσω πανδημίας
Μετά την 4η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί για τις 17 Μαρτίου 2020 και ακυρώθηκε εξαιτίας των μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έγιναν οκτώ συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Σπάτων – Αρτέμιδος, από τις οποίες οι μισές έγιναν δια περιφοράς και οι άλλες μισές μέσω τηλεδιάσκεψης.










Δια περιφοράς οι τρεις από τις έξι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος εν μέσω πανδημίας
Επίσης, μετά την 4η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί για τις 17 Μαρτίου 2020 και ακυρώθηκε εξαιτίας των μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ακολούθησε μια κατεπείγουσα, δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 23 Μαρτίου και η , και έγιναν με τηλεδιάσκεψη.
Η 8η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, στις 28 Απριλίου 2020, ήταν μια επεισοδιακή συνεδρίαση, στην οποία θυμίζουμε ότι ψηφίστηκε η πρόταση «τάμπλετ σε όλους» της   «Προοδευτικής Συνεργασίας Πολιτών» του Φίλιππου Αργυρού, αλλά και η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σπάτων Αρτέμιδος, του Νίκου Δάρδαλη, η οποία περιέχει σειρά μέτρων ανακούφισης των δημοτών από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σχετικά άρθρα


Μετά από αυτήν τη συνεδρίαση ακολούθησε η 9η έκτακτη, δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με τέσσερα θέματα ημερήσιας διάταξης, σχετικά με την εγγραφή παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου.

Αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, Πέτρος Κατσούλης, έχει απευθύνει πρόσκληση στα μέλη του για τη 10η, έκτακτη, πάλι δια περιφοράς συνεδρίαση, η οποία θα γίνει στις 26 Μαΐου και περιέχει έξι θέματα ημερήσιας διάταξης.



Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια