Συνεχίζονται οι «δια περιφοράς» συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος – Ποια θέματα θέτει προς ψήφιση, χωρίς συζήτηση, η δημοτική αρχή


Συνεχίζονται οι «δια περιφοράς» συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος
Σε έκτακτη, δια περιφοράς, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, στις 29 Μαΐου 2020, κάλεσε σήμερα ο πρόεδρός του, Πέτρος Κατσούλης, τα μέλη του.


Δια περιφοράς οι τέσσερις από τις επτά συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος εν μέσω πανδημίας
Μετά την 4η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί για τις 17 Μαρτίου 2020 και ακυρώθηκε εξαιτίας των μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ακολούθησε μια κατεπείγουσα, δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 23 Μαρτίου και η 7η και 8η έγιναν με τηλεδιάσκεψη.
Η 8η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, στις 28 Απριλίου 2020, ήταν μια επεισοδιακή συνεδρίαση, στην οποία θυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή «σύρθηκε» στην ψήφιση της πρότασης «τάμπλετ σε όλους» της  «Προοδευτικής Συνεργασίας Πολιτών» του Φίλιππου Αργυρού. Στην ίδια συνεδρίαση ψηφίστηκε και η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σπάτων Αρτέμιδος, του Νίκου Δάρδαλη, η οποία περιέχει σειρά μέτρων ανακούφισης των δημοτών από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Και οι δυο αυτές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι είναι ξεχασμένες από τη δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα



Μετά από την 8η συνεδρίαση ακολούθησε η 9η έκτακτη, δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με τέσσερα θέματα ημερήσιας διάταξης, σχετικά με την εγγραφή παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου.

Αργότερα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, Πέτρος Κατσούλης, απηύθυνε πρόσκληση στα μέλη του για τη 10η, έκτακτη, πάλι δια περιφοράς συνεδρίαση, η οποία έγινε στις 26 Μαΐου και περιείχε έξι θέματα ημερήσιας διάταξης.



Δια περιφοράς οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος μετά την επεισοδιακή 8η συνεδρίασή του
Φαίνεται πως μετά την 8η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία ήταν γεμάτη διαφωνίες, έντονες αντιπαραθέσεις, ειρωνικά σχόλια, στιγμές αμηχανίας, αλλά και εμφανούς άγνοιας των κανόνων λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, είναι… προτιμότερη η «δια περιφοράς» και άρα η… από απόσταση και χωρίς συζήτηση, χωρίς ερωτήσεις και διευκρινίσεις ψήφιση κάποιων θεμάτων τα οποία επείγουν, όπως το θέμα απαλλαγής από την καταβολή τροφείων λόγω κορωνοϊού, το οποίο επιβάλει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, καθώς και κάποιων που, πιθανότατα, θα μπορούσαν να περιμένουν, όπως το 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης της μεθαυριανής συνεδρίασης που αφορά στη λήψη απόφασης περί απαλλαγής καταβολής τροφείων για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου, για το σχολικό έτος 2020 – 2021.





Σχετικά άρθρα




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια